Crystallinium: Τα νέα φώτα της Skoda

Τα νέα LED Matrix φωτιστικά σώματα των Skoda Superb και Kodiaq, εξοπλίζονται με το Crystallinium, που χαρίζει μοναδική εμφάνιση.


Το  «κόσμημα», αυτό το Crystallinium, δίνει ένα διαφορετικό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα μόλις ανάψουν τα φωτιστικά σώματα, δίνοντας την αίσθηση του χρώματος. Αν και οι αυστηρές προδιαγραφές για τις εγκρίσεις τύπου, δεν επιτρέπουν τη χρήση χρώματος στα φωτιστικά σώματα, οι υπεύθυνοι της τσέχικης εταιρείας, κατάφεραν να υπερκεράσουν τις δυσκολίες.

Αυτό έγινε εφικτό με την «αφαίρεση» ορισμένων ακτινών φωτός από το κύριο φωτιστικό σώμα, κατευθύνοντας τες προς το Crystallinium και παράλληλα να στρέψουν τη συνολική δέσμη του φωτός εκεί ακριβώς που πρέπει.

Σύμφωνα με τον Πετρ Νεβρέλα, ειδικό στο σχεδιασμό των φωτιστικών σωμάτων, το Crystallinium είναι ένα διάφανο, σύνθετο πολυκαρβονικό υλικό, με την απαιτούμενη διαφάνεια, επιτρέποντας παράλληλα τη δημιουργία χρωματικής απόχρωσης με εξαιρετική ακρίβεια.

Στη συνέχεια επελέγη η κατάλληλη χρωματική απόχρωση. Αν και αρχικά το πράσινο δεν έδειχνε άσχημη επιλογή, τελικά οι υπεύθυνοι της Skoda κατέληξαν στο απαλό μπλε, που παράλληλα δίνει και τον τόνο της προηγμένης τεχνολογίας. Σαν αποτέλεσμα, τα μοντέλα που θα εξοπλίζονται με τα νέα LED Matrix φωτιστικά σώματα, θα είναι άμεσα αναγνωρίσιμα ως Skoda, ενώ είναι σίγουρο πως αυτή η τεχνολογία θα υιοθετηθεί και σε μελλοντικά μοντέλα της τσέχικης εταιρίας.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *