Citroen: Το νέο ηλεκτρικό e-C3

Στις 17 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η αποκάλυψη του νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητο e-C3, με τη Citroen να σημειώνει ότι θα μας κάνει να ξεχάσουμε όσα ξέρουμε μέχρι τώρα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.


Παράλληλα η Citroen δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα πολύ σύντομο teaser βίντεο, όπου μπορούμε να διακρίνουμε τους πλευρικούς καθρέπτες, τη διχρωμία ανάμεσα στο αμάξωμα και στην οροφή, τα Led σχήματος “C” εμπρός-πίσω φωτιστικά σώματα, τα οποία παραπέμπουν στο πρωτότυπο Citroen Oli concept, το οποίο είχε κάνει πρεμιέρα το Σεπτέμβριο του 2022.

Κοινοί σχεδιαστικοί παρονομαστές υπάρχουν και με το νέο C3 που διατίθεται ήδη σε Ινδία και Νότια Αμερική. Εκτιμάται επίσης ότι το νέο e-C3 θα αποκτήσει πρώτο το νέο οβάλ έμβλημα της Citroen, το οποίο θα τοποθετηθεί στη συνέχεια και στα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας.

Πληροφορίες από τον περασμένο Ιούνιο αναφέρουν ότι το νέο e-C3 θα έχει αυτονομία έως 320 χλμ. χρησιμοποιώντας μπαταρία 40 kWh ή 50 kWh, και δυνατότητα «ταχείας φόρτισης» 57 λεπτών. Ο ηλεκτροκινητήρας του θα παράγει μάλλον 82 ή 109 ίππους.

Τέλος, επισημαίνεται ότι το e-C3 θα είναι το πρώτο, ευρωπαϊκής κατασκευής, προσιτό αυτοκίνητο της Citroen, με τιμή κάτω από 25.00 ευρώ. Η ευρωπαϊκή αγορά θα υποδεχτεί το νέο e-C3 στις αρχές του 2024.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *