Citroen: Το ηλεκτρικό C3 με τιμή κάτω από 25.000 ευρώ

Την πρώτη teaser φωτογραφία του αμιγώς ηλεκτρικού C3 δημοσίευσε η Citroen. Η πρόταση αναμένεται να δανειστεί αρκετά στοιχεία από το Oli concept ενώ όλα δείχνουν ότι θα εμπνευστεί -ως ένα σημείο- και από το νέο C3 που κυκλοφορεί ήδη στις αγορές της Ινδίας και τη Ν. Αμερικής.


Επίσης έγινε γνωστή η πρόθεση της Citroen να βγάλει στην αγορά το νέο EV με τιμή κάτω των 25.000 ευρώ.

Η teaser εικόνα συμπεριλήφθηκε μέσα σε παρουσίαση με τα οικονομικά αποτελέσματα της Stellantis για το πρώτο εξάμηνο του 2023. Στο μπροστά μέρος βλέπουμε τα φωτιστικά σώματα σε σχήμα «C» ενώ στο κέντρο της μάσκας υπάρχει το λογότυπο της εταιρείας σε αρκετά μεγάλο μέγεθος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού L’Argus το e-C3 θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις ηλεκτροκινητήρων. Η πρώτη θα αποδίδει 82 ίππους και θα εξοπλίζεται με μπαταρία 42 kWh και η δεύτερη θα είναι με 109 ίππους και μπαταρία 50 kWh. Τα συστήματα μπαταριών θα είναι LFP και θα παρέχονται από την κινεζική Svolt.

Σύμφωνα με τον Thierry Koskas, CEO της Citroen, στην βασική του έκδοση θα προσφέρει αυτονομία άνω των 300 km με μία πλήρη φόρτιση. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι η παραγωγή του θα γίνει στο εργοστάσιο της πόλης Trnava, στη Σλοβακία, και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που το αυτοκίνητο θα κρατήσει χαμηλά το κόστη του ώστε να μπορέσει να βγει στην ευρωπαϊκή αγορά σε μια τιμή κοντά στις 23.000 ευρώ.


Προφανώς αν αυτό γίνει πραγματικότητα θα μιλάμε για το πιο φθηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Citroen, αν εξαιρέσουμε το Ami το οποίο ανήκει στην κατηγορία των microcars.


Το επίσημο ντεμπούτο του νέου μοντέλου αναμένεται τον Οκτώβριο του 2023 ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα θα μπουν στις ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *