Citroen: H εφαρμογή που βρίσκει τους “ιδανικούς” σταθμούς φόρτισης στη διαδρομή σου

Με στόχο να μειώσει το άγχος που έχουν οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων για τη διαχείριση της αυτονομίας, κατά τη διάρκεια των ταξιδιών, η Citroen προχώρησε στο λανσάρισμα της εφαρμογής e-ROUTES, με στόχο να κάνει πιο ξέγνοιαστα τα μακρινά ταξίδια με τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα e-C4 και e-C4 X.


Η χρήση της μπορεί να γίνει από το smartphone ή από την οθόνης αφής του αυτοκινήτου, χάρη στη λειτουργία mirroring.

Πώς λειτουργεί λοιπόν η εφαρμογή e-ROUTES; Σύμφωνα με τη Citroen ανακτά σε πραγματικό χρόνο δεδομένα του ηλεκτρικού οχήματος και προτείνει διαδρομές ανάλογα με την κατάσταση των σταθμών φόρτισης που θα χρησιμοποιηθούν μέχρι την άφιξη στον τελικό προορισμό.

Αναλυτικότερα, η διαδρομή που προτείνει η εφαρμογή e-ROUTES ορίζεται από έναν προηγμένο αλγόριθμο, ο οποίος αξιολογεί εκτός από την τοποθεσία που βρίσκεται ο σταθμός φόρτισης και άλλα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, όπως για παράδειγμα αν υπάρχει κενή θέση φόρτισης, αν κάποιος φορτιστής βρίσκεται εκτός λειτουργίας και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελεύθερου φορτιστή.

Παράλληλα η εφαρμογή e-ROUTES αντλεί ασύρματα από το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πληροφορίες για τη στάθμη της μπαταρίας, τη χρήση ενέργειας, τη λειτουργία φόρτισης, και τη θερμοκρασία αέρα, ώστε να συνεκτιμήσει και αυτές τις παραμέτρους όταν θα προτείνει την επόμενη στάση για φόρτιση.


Για το χρόνο άφιξης στο σταθμό φόρτισης λαμβάνει πληροφορίες για την κίνηση των δρόμων σε πραγματικό χρόνο, τα τοπικά όρια ταχύτητας, αλλά και για κλειστούς δρόμους λόγω έργων ή ατυχήματος. Η εφαρμογή e-ROUTES θα τεθεί σε λειτουργία από τον Οκτώβριο ως μέρος του πακέτου Connect Plus που διατίθεται χωρίς επιπλέον κόστος για 12 μήνες σε όλους τους νέους αγοραστές των e-C4 και e-C4 X, ενώ μετά τον πρώτο χρόνο θα υπάρχει συνδρομή.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *