Citroen ë-C3: Το εσωτερικό του νέου ηλεκτρικού μοντέλου

Το Citroen ë-C3 θ’ αποτελέσει την αιχμή του δόρατος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της γαλλικής εταιρείας, με όπλο όχι μόνο την προσιτή του τιμή.


Αν για κάτι διακρίνονται τα μοντέλα της Citroen είναι η προσφερόμενη άνεση, που αποτελεί δομικό στοιχείο του DNA της, όχι μόνο προερχόμενη από τις αναρτήσεις, αλλά και από τη συνολική εικόνα του εσωτερικού.

Για μια ακόμα φορά η Citroen πρωτοπορεί και μας οδηγεί σε δρόμους όπου χρόνια η εταιρία ακολουθεί. Και αυτοί οι δρόμοι πέρα από το στυλ, έχουν να κάνουν με την τεχνολογία αλλά και με τις καινοτομίες

Το ë-C3 δεν θα μπορούσε ν’ αποτελέσει εξαίρεση, αφού πέρα από τη νέα ανάρτηση, με τους υδραυλικούς συνδέσμους, η γαλλική εταιρεία έχει εστιάσει ιδιαίτερα στη δημιουργία ενός ευχάριστου, χαλαρωτικού κι άνετου εσωτερικού.

Ο σχεδιασμός του εσωτερικού, φιλοδοξεί να προσφέρει στους επιβάτες την αίσθηση ότι βρίσκονται στο σαλόνι της οικίας τους, βρισκόμενοι σε ένα γνώριμο και φιλόξενο περιβάλλον. Χάρη στο ύψος των 1.57 μέτρων, οι επιβάτες έχουν ικανοποιητικό χώρο για τα κεφάλια τους, ενώ οι γυάλινες επιφάνειες συνεισφέρουν τόσο στην ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις όσο και στη φωτεινότητα του εσωτερικού.


Οι εξωτερικές διαστάσεις είναι σε μήκος/πλάτος/ύψος 4.015/1.813/1.557 χλστ. με 310 λίτρα αποσκευών και 163 χλστ. απόσταση από το έδαφος καθώς οι αναζητήσεις πέρα από την άσφαλτο, αλλά και οι απομακρυσμένες παραλίες είναι στο πλαίσιο των αναζητήσεων.


Όσο για την μπαταρία είναι 44 kWh, απόδοσης 113 ίππων με κιβώτιο μονής σχέσης, όπως εξάλλου και κάθε αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Επιπροσθέτως, τα νέα καθίσματα «Advanced Comfort» της Citroen, εφοδιάζονται με περισσότερο αφρώδες υλικό, συνεισφέροντας και αυτά με τη σειρά τους στην παρεχόμενη άνεση.

Το πρώτο στοιχείο που ξεχωρίζει στο ταμπλό του νέου ë-C3 είναι η απλότητα και η αρμονία που κυριαρχούν, χωρίς να διαταράσσεται το οπτικό πεδίο των επιβατών. Η Citroen έχει ενσωματώσει το head-up display στο πάνω μέρος του ταμπλό και κάτω από το παρμπρίζ, με το νέας σχεδίασης τιμόνι, να μην εμποδίζει την ορατότητα του οδηγού.

Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η αναδυόμενη οθόνη αφής των 10.2 ιντσών, ελαφρώς στραμμένη προς τον οδηγό. Φυσικά το ë-C3 εξοπλίζεται με όλα τα σύγχρονα συστήματα πολυμέσων και διασύνδεσης του κινητού τηλεφώνου, όπως NFC, Bluetooth ή Wi-Fi.


Με δεδομένο ότι οι τιμές του νέου ë-C3 θα ξεκινούν στις ευρωπαϊκές αγορές από τα 23.000 ευρώ, το συμπέρασμα είναι οτι η Citroen δημιούργησε ένα άκρως ανταγωνιστικό μοντέλο εστιάζοντας στην τιμή αγορά, πέρα όλων των άλλων.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *