Citroen C5 X PHEV: Δείχνει το δρόμο και τις αλλαγές που έρχονται

Η νέα ναυαρχίδα της Citroen, η C5 X PHEV, τοποθετεί την εταιρία σε μια κατηγορία από την οποία απουσίαζε.


Τα μεγάλα φωτιστικά σώματα που εκτείνονται στα φτερά, τόσο για μπροστά όσο και για πίσω προσθέτουν στην όλη εμφάνιση της C5 X, που «πάει» μερικά βήματα ακόμα πιο πέρα σε ότι αφορά το design των μοντέλων της γαλλικής μάρκας.

Το αυτοκίνητο έρχεται με πλούσιες εξωτερικές διαστάσεις, με το χώρο των αποσκευών να αγγίζει τα 485 λίτρα. 

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα που πρέπει να σχολιάσουμε. Η απόσταση από το έδαφος είναι 194 χλστ., Αυτό σημαίνει ότι είμαστε μπροστά σε ένα hatchback σχήμα με SUV καταβολές.

Η κορυφαία έκδοση, κάτω από το καπό φιλοξενείται σύνολο βενζίνης 1.6 λίτρων απόδοσης 179 ίππων, ο οποίος ακολουθώντας τον δρόμο του εξηλεκτρισμού  συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα 81 kWh (110 ίπποι) με μπαταρία χωρητικότητας 12,4 kWh, η οποία φορτίζεται με εξωτερική παροχή, καθώς πρόκειται για μοντέλο Plug-In Hybrid.


Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται στους 224 ίππους με ροπή 360 Nm, ενώ το κιβώτιο είναι αυτόματο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων.


Η μέση κατανάλωση που έδειξε το κομπιούτερ ταξιδιού ήταν 7,5 λίτρα/100 χλμ., ενώ υπολογίστε ότι με ηλεκτρική ενέργεια θα διανύσετε γύρω στα 50 χλμ.

Για τις άλλες επιδόσεις, έτσι για να έχετε μια ιδέα, η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 233 χλμ./ώρα, ο χρόνος της επιτάχυνση 0-100 είναι 7,9 δευτ., η τυποποιημένη κατανάλωση σε πρωτόκολλο WLTP 1,2 λίτρα/100 χλμ. με εκπομπές WLTP 27 γρ./χλμ.

Χώροι, ανέσεις, οδική συμπεριφορά και design κάνοντας τη γαλλική σιλουέτα να διαφέρει, είναι τα δυνατά χαρτιά της νέας ναυαρχίδας της Citroen, που στην top έκδοση της, την  C5 X PEHV οι τιμές ξεκινούν από τα 50.900 ευρώ.

Όμως η γκάμα της C5 X αρχίζει με την έκδοση 1.2 λίτρων με 130 ίππους με το ίδιο αυτόματο κιβώτιο, και με τιμές από 36.850 ευρώ.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *