Citroen C5 Aircross: Ήπια υβριδικό με 136 PS

Με το ήπια υβριδικό κινητήριο σύνολο απόδοσης 136 PS, εμπλουτίζει η Citroen τη γκαμα του C5 Aircross.


Πρόκειται για τον νέας γενιάς 3κύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 1.2 L Puretech, ο οποίος αναπτύχθηκε ειδικά για να «συνδυαστεί» με την υβριδική τεχνολογία. Σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη, απόδοσης 29 PS και 55 Nm, προκύπτει συνολική ισχύς 136 PS και ροπή 230 Nm.

Συνοδεύεται από νέο, ηλεκτρικά ελεγχόμενο, κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων, e-DCS6, το οποίο επίσης σχεδιάστηκε ειδικά για υβριδικά κινητήρια σύνολα. Η μπαταρία λιθίου 48 V του mild hybrid συστήματος έχει ενεργειακή χωρητικότητα 432 Wh και είναι τοποθετημένη κάτω από το κάθισμα του οδηγού, με αποτέλεσμα να μην προκύπτει κανένας συμβιβασμός για τους χώρους των υπόλοιπων επιβατών και το πορτμπαγκάζ.

Σε σχέση με την αντίστοιχη αμιγώς θερμική έκδοση, το ήπια υβριδικό C5 Aircross έχει καλύτερες επιταχύνσεις, μειωμένη κατανάλωση και έως 15% λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (129 gr/km). Όσο για την εξοικονόμηση καυσίμου, εκτιμάται σε 1 lt/100 km σε σχέση με τον βενζινοκινητήρα PureTech 130 EAT8. Σε αστικές συνθήκες, η μείωση στην κατανάλωση μπορεί να φτάσει ακόμα και στο 30%.

Το Citroen C5 Aircross Hybrid 136 θα είναι σύντομα διαθέσιμο για παραγγελία και αναμένεται να φτάσει στις εκθέσεις το δεύτερο εξάμηνο του 2023.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *