Citroen C4 X: Άνεση, πολυτέλεια και όφελος 3.000 ευρώ

Η μεγάλη παράδοση της Citroen στην κατηγορία των crossover μετουσιώνεται με τη νέα γενιά C4 X, ένα αυτοκίνητο που ξεχωρίζει για τις κορυφαίες τεχνολογίες, την αυθεντικότητα και την απαράμιλλη άνεση που προσφέρει, αποτελώντας ιδανική επιλογή για μια σύγχρονη οικογένεια.


Τώρα η Citroen κάνει ακόμη πιο εύκολη την απόκτησή του, καθώς προσφέρει έως τις 15 Ιουλίου επιδότηση τιμής που φθάνει τα €3.000 για οποιοδήποτε μοντέλο από τη γκάμα του C4.

Με το νέο C4 X η Citroen για ακόμη μια φορά καινοτομεί, παρουσιάζοντας ένα μοντέλο που συνδυάζει χαρακτηριστικά από τρεις διαφορετικές κατηγορίες. Συγκεκριμένα:

Μήκος 4600 mm που το τοποθετεί στην καρδιά της υποκατηγορίας των C Sedan
Μεγάλο μεταξόνιο 2670 mm που εξασφαλίζει κορυφαία άνεση
Μεγάλος χώρος αποσκευών: 510L

Δυναμική σχεδίαση
Εξαιρετικό αεροδυναμικό προφίλ Cx 0,29.


Αυξημένη απόσταση από το έδαφος: 156mm
Μεγάλη διάμετρος τροχών: 690mm
Υψηλή θέση οδήγησης: ύψος ματιών οδηγού στα 1,22m
Περιμετρικά προστατευτικά στα μαρσπιέ και στους θόλους των τροχών


Η σιλουέτα του αυτοκινήτου είναι εμπνευσμένη από τον κόσμο της αεροναυπηγικής με ρευστές και αεροδυναμικές γραμμές με κύριο χαρακτηριστικό της την μακριά γραμμή της οροφής που καταλήγει σε ένα αεροδυναμικό σποϊλερ. Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, η τεχνολογική υπεροχή της μάρκας τονίζεται από τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED τα οποία σχηματίζοντας ένα βέλος “αγκαλιάζουν” τις γωνίες του αμαξώματος ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την αίσθηση του δυναμισμού.

Το νέο C4 X είναι απόλυτα εναρμονισμένο με το πρόγραμμα Citroen Advanced Comfort και μέσα από μία σειρά ισχυρών, καινοτόμων και αποκλειστικών προϊοντικών στοιχείων, υπερέχει σημαντικά έναντι του ανταγωνισμού, στον τομέα της άνεσης και της ευεξίας των επιβατών. Το νέο Citroen C4 X διαθέτει στον βασικό του εξοπλισμό την καινοτόμο Ανάρτηση Citroen Advanced Comfort με Progressive Hydraulic Cushions, μια αποκλειστική τεχνολογία της Citroën με 20 πατέντες ευρεσιτεχνίας. Η ανάρτηση Citroen Advanced Comfort προσφέρει ασύγκριτη οδηγική άνεση και ελευθερία κίνησης κάτω από όλες τις συνθήκες, απορροφώντας τους κραδασμούς και εξαλείφοντας τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, δίνοντας την αίσθηση ότι το αυτοκίνητο κινείται πάνω σε ένα μαγικό χαλί.

Το νέο Citroen C4 X προσφέρει τεχνολογίες τελευταίας γενιάς στους τομείς της συνδεσιμότητας και των συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης βελτιώνοντας τα επίπεδα ασφαλείας και διευκολύνοντας την καθημερινή οδήγηση, μετατρέποντας κάθε διαδρομή σε μια μοναδική εμπειρία γαλήνης, άνεσης και σιγουριάς.

Ο πίνακας οργάνων περιλαμβάνει ψηφιακή οθόνη TFT 5.5” ενώ στο κέντρο του ταμπλό ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη αφής 10” η οποία ενσωματώνει τις λειτουργίες του κλιματισμού, του ηχοσυστήματος, του συστήματος πλοήγησης και των στοιχείων παραμετροποίησης του αυτοκινήτου.


Στον τομέα της συνδεσιμότητας ξεχωρίζει το νέο σύστημα infotainment My Citroen Drive Plus που σε συνδυασμό με μία HD οθόνη αφής 10” προσφέρει:

3D Connected Navigation
Εργονομία smartphone με widgets
Ασύρματο Mirroring (Android Auto, Apple CarPlay)
Αναγνώριση φυσικών φωνητικών εντολών
Over-The-Air Updates

Στον τομέα της ασφάλειας, το νέο C4 Χ προσφέρει μια ολοκληρωμένη γκάμα 20 συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

Advanced Active Safety Brake (εως 140km/h) με αναγνώριση πεζών, δικύκλων και λειτουργία νυκτός
Highway Driver Assist: Ημιαυτόνομο σύστημα υποβοήθησης διατήρησης πορείας σε αυτοκινητόδρομο (ταχύτητες έως 180km/h) σε συνδυασμό με Adaptive Cruise Control με λειτουργία Stop & Go
Blind Spot Detection: Σύστημα επιτήρησης τυφλού σημείου

Το νέο Citroen C4 Χ εφοδιάζεται με μια ολοκληρωμένη γκάμα μονάδων κίνησης: 2 κινητήρες βενζίνης, ενός πετρελαίου καθώς και επιλογή 100% ηλεκτρικού κινητήρα που προσφέρει αυτονομία από 357 έως 421km (συνδυασμένος κύκλος) και 479χλμ έως 569 km (αστικός κύκλος)

Οι βενζινοκινητήρες είναι οι υπερτροφοδοτούμενοι 1.2 PureTech με απόδοση 100 και 130 ίππων, που συνδυάζονται, αντίστοιχα, με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και 8τάχυτο αυτόματο. Αξίζει να σημειωθεί πώς ο 1.2 PureTech 100 εκπέμπει μόλις 120g CO2 και απαλλάσσεται από την καταβολή ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Την πετρελαιοκίνητη έκδοση εξοπλίζει ο αποδοτικός 1.5 BlueHDi των 130 ίππων που συνδυάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο 8τάχυτο κιβώτιο της Citroen.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *