Citroen Berlingo: Ηλεκτρικό και 7θέσιο 

Το ανανεωμένο Berlingo, το οποίο απέκτησε πιο μοντέρνα αμφίεση και πλουσιότερο εξοπλισμό, μας συστήνει η Citroen.


Αρκετή δουλειά έγινε στο «πρόσωπο» του Berlingo, όπου συναντάμε το νέο οβάλ έμβλημα της Citroen, τα επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα με τρεις μονάδες Led, το νέο πιο αιχμηρό προφυλακτήρα και τη διαφοροποιημένη μάσκα. Με το προαιρετικό πακέτο Advanced Comfort XTR το Berlingo αποκτά επίσης μπροστινή αλουμινένια προστατευτική ποδιά.

Η χαρακτηριστική τετραγωνισμένη και ψηλή σιλουέτα του Berlingo διατηρείται, όπως και οι πλευρικές συρόμενες πόρτες, ενώ ηπιότερες είναι οι αλλαγές στο πίσω τμήμα, με Led κάθετα φώτα και φαρδιά πόρτα για το χώρο αποσκευών. Η παλέτα για το αμάξωμα του ανανεωμένου Berlingo περιέχει πέντε αποχρώσεις (Kiana Blue, Sirkka Green, Kaolin White, Perla Nera Black, Steel Grey), ενώ προσφέρονται ζάντες 16 ή 17 ιντσών.

Περνάμε τώρα στο εσωτερικό, όπου κυριαρχεί η ευρυχωρία και η πρακτικότητα, με το Berlingo να μπορεί να μεταφέρει έως και 7 άτομα, με μια προαιρετική τρίτη σειρά δυο καθισμάτων (έκδοση XL διαθέσιμη από την άνοιξη του 2024). Η δεύτερη σειρά αποτελείται από τρία ανεξάρτητα μεταξύ τους καθίσματα. Η κεντρική οθόνη αφής 10 ιντσών υποστηρίζει το σύστημα πολυμέσων My Citroen Play και ασύρματη συνδεσιμότητα για smartphones, μέσω Apple CarPlay και Android Auto.

Συναντάμε επίσης ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 10 ιντσών, επιφάνεια για ασύρματη φόρτιση του smartphone, πολλούς χώρους για αποθήκευση μικροαντικειμένων νέο ταμπλό και τιμόνι, νέα χρώματα και υλικά. Για πρώτη φορά το Berlingo αποκτά τα αναπαυτικά καθίσματα Advanced Comfort της Citroen, ανεβάζοντας ακόμα ψηλότερα τον πήχη στην κατηγορία του.


Στην Ευρώπη το ανανεωμένο Berlingo θα κάνει απόβαση αποκλειστικά ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο. Ο λόγος για το e-Berlingo, το οποίο διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων, μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP), χωρητικότητας 50 kWh, με την αυτονομία να έχει αυξηθεί 20% σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο στα 320 χλμ. (μέτρηση WLTP).


Ο ενσωματωμένος στο e-Berlingo φορτιστής είναι στάνταρ 7,4 kW και προαιρετικά 11 kW. Η μπαταρία φτάνει από 0-80% σε μισή ώρα από ταχυφορτιστή (DC) 100 kW, ενώ από οικιακό wallbox 7,4 kW ή 11 kW απαιτούνται 7,5 και 5 ώρες αντίστοιχα για μια πλήρη φόρτιση. Σημειώνεται ότι εκτός Ευρώπης το ανανεωμένο Berlingo θα διατίθεται επίσης με BlueHDi πετρελαιοκινητήρες 90, 100 και 130 ίππων, καθώς επίσης με βενζινοκινητήρες PureTech 110 και 130 ίππων.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *