Chevrolet Camaro: Final Edition με 57 μόνο αυτοκίνητα

Τίτλοι τέλους για τη Chevrolet Camaro και η ώρα του αποχαιρετισμού πλησιάζει ενώ οι συλλέκτες δίνουν μάχη για να την αποκτήσουν.


Το εμβληματικό λοιπόν αμερικανικό muscle car ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την καριέρα του στους επόμενους μήνες, κλείνοντας έτσι ένα κεφάλαιο 57 ετών.

Και για το αποχαιρετιστήριο ο Τεξανός βελτιωτής Hennessey – που ειδικεύεται σε εντυπωσιακές βελτιώσεις, αποτίει φόρο τιμής στην Camaro με τον δικό του τρόπο παρουσιάζοντας την «Final Edition» Camaro ZL1 Hennessey Exorcist.

Βασισμένο στην Camaro ZL1 με πάνω από 650 ίππους, η «Final Edition» Camaro ZL1 Hennessey Exorcist. οδηγεί το τυπικό μοτέρ των 6.2 λίτρων σχήματος V8 το οδηγεί στα άκρα, φτάνοντας στους απίστευτους 1.000 ίππους και στα 1.310 Nm ροπής.

Η βελτίωση κατά 54% στην ισχύ και κατά 49% στη ροπή οφείλεται σε μια σειρά από σημαντικές βελτιώσεις στο μοτέρ, στη μετάδοση,  συμπεριλαμβανομένης και μιας σημαντικής αλλαγής στα ηλεκτρονικά, με την προσθήκη της μονάδας ελέγχου HPE Engine Management.


Οι τεχνικοί της Hennessey τοποθέτησαν στην καρδιά της «Final Edition» Camaro ZL1 Hennessey Exorcist έναν νέο υπερσυμπιεστή, νέα μπεκ ψεκασμού, πιστόνια και αντλία καυσίμου.


Επιπλέον μεταξύ των μηχανικών καινοτομιών υπάρχει τοποθετήθηκε ένα προσαρμοσμένο σύστημα εξάτμισης για περαιτέρω βελτίωση του ήχου της Limited Edition Chevrolet.

Η Camaro στη μορφή «Final Edition» Camaro ZL1 Hennessey Exorcist είναι ένας ταύρος των δρόμων, καθώς για την επιτάχυνση από 0 στα 100 χλμ./ώρα τα χρονόμετρα σταματούν στα 2,1 δευτ. ενώ η τελική ταχύτητα «χτυπάει» τα 350 χλμ./ώρα.

Εκτός από την απόδοση του, κάθε Chevrolet θα διακρίνεται από μια ειδική πινακίδα στην κυλινδροκεφαλή που υποδεικνύει τον αριθμό παραγωγής του αυτοκινήτου, από τα οποία θα κατασκευαστούν μόλις 57 αυτοκίνητα.

Ο οίκος Hennessey δεν «μιλάει» για τιμή, αν και σίγουρα δεν θα είναι εύκολο για τους συλλέκτες να βάλουν μια τέτοια σιλουέτα πραγματικά Limited Edition στη συλλογή τους.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *