Caterham: Μπαίνει στην πρίζα με το EV Seven Concept

Ένα – ένα πέφτουν τα κάστρα των θερμικών κινητήρων, με τις τους κατασκευαστές να στρέφονται στην ηλεκτροκίνηση.


Εδώ και αρκετούς μήνες οι Βρετανοί της Caterham είχαν κάνει ξεκάθαρο ότι σχεδιάζουν να αφήσουν πίσω τους τα θερμικά σύνολα.

Πλέον έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Caterham EV Seven Concept που ακολουθεί τη συνταγή της σειράς Seven, με τη διαφορά ότι μπαίνει στην πρίζα.

Το πρωτότυπο μάς δείχνει εν πολλοίς πως οραματίζεται η φίρμα το ηλεκτρικό της μέλλον ενώ για να μπορέσει να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα συνεργάστηκε με την Swindon Powertrain στον τομέα του ηλεκτροκινητήρα.

Όπως αναφέρει ο κατασκευαστής κάθε ηλεκτρικό Seven θα πρέπει να μπορεί να δείξει τις αρετές του τόσο στον δρόμο όσο και στην πίστα. Στην περίπτωση της πίστας η Caterham σημειώνει ότι ο κύκλος οδήγησης είναι 20-15-20 που σημαίνει ότι το EV μπορεί να κινηθεί με το γκάζι στο πάτωμα για 20 λεπτά, στη συνέχεια να φορτίσει για 15 λεπτά και μετά να ξαναβγεί στην πίστα για ακόμα 20 λεπτά.


Στον τομέα του βάρους το EV Seven Concept ζυγίζει κάτι λιγότερο από 700 kg.


Το αυτοκίνητο έχει δύναμη 240 ίππων στις 9.000 rpm και ακαριαία μέγιστη ροπή 250 Nm. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το 0-100 km/h έρχεται σε περίπου 4 sec. ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει σχεδόν τα 210 km/h.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *