BYD: Νέο ρεκόρ “made in China”

Το νέο ρεκόρ της BYD αποτελεί ακόμα μια απόδειξη της αλματώδους ανάπτυξης που σημειώνουν οι κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες.


Η BYD λοιπόν με υπερηφάνεια ανακοίνωσε ότι πλέον έχει κατασκευάσει συνολικά 6 εκατομμύρια εξηλεκτρισμένα οχήματα NEV, μόλις τρεις μήνες μετά το προηγούμενο αντίστοιχο ρεκόρ των 5 εκατομμυρίων.

Διευκρινίζεται ότι με τον όρο ΝΕV (New Energy Vehicle) η BYD δεν αναφέρεται μόνο στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα, αλλά και στα plug-in υβριδικά της μοντέλα. Επομένως η Tesla δεν απειλείται, καθώς έχει κατασκευάσει ήδη 5 εκατομμύρια ηλεκτρικά μοντέλα και σκοπεύει να φτάσει τα 6 εκατομμύρια στις αρχές του 2024. Επίσης η Toyota το 2020 κατάφερε ένα ρεκόρ στα εξηλεκτρισμένα μοντέλα, κατασκευάζοντας 15 εκατομμύρια υβριδικά.

Σημειώνεται επίσης ότι το Μάρτιο του 2022 η BYD τερμάτισε την παραγωγή οχημάτων που τροφοδοτούνταν αποκλειστικά από θερμικούς κινητήρες, προσφέροντας από τον Απρίλιο του ίδιου έτους μόνο NEV οχήματα. Στον αριθμό ορόσημο των 6 εκατομμυρίων NEV οχημάτων οδήγησε το συγκεκριμένο Fang Cheng Bao 5 SUV που βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία, το οποίο κύλισε πρόσφατα από τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο του Τσεντσόου.

Η BΥD έχει επεκτείνει την παγκόσμια παρουσία της, καθώς δίνει το «παρών» σε περισσότερες από 57 χώρες του κόσμου, ενώ σκοπεύει να κατασκευάσει εργοστάσια εκτός Κίνας, σε Ταϊλάνδη και Βραζιλία. Στην Κίνα διαθέτει συνολικά εννέα εργοστάσια επιβατικών αυτοκινήτων, τα οποία βρίσκονται στις πόλεις Σιάν, Τζινάν, Τσεντσόου, Τσανγκζού, Σινγιάνγκ, Χεφέι, Τσανγκσά, Φουτσόου και Σεντζέν.


Για την ιστορία να πούμε ότι η BYD ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2003, μετά την εξαγορά της Qinchuan Automobile Company. Το πρώτο της όχημα κατασκευάστηκε το 2005 και ήταν ένα βενζινοκίνητο σεντάν, το BYD F3. Το 2008 ακολούθησε το πρώτο της plug-in υβριδικό, το BYD F3DM, και το 2009 το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο, το BYD e6.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *