BYD: Ετοιμάζεται να ρίξει στην ευρωπαϊκή αγορά το νέο ηλεκτρικό της SUV το Sealion 7


Η BYD  ετοιμάζει για την ευρωπαϊκή αγορά ένα ακόμα μοντέλο μετά τα Seal και Dolphin με το όνομα Sealion 7. Ο λόγος για το BYD Sealion 7.


To νέο αυτό μοντέλο της κινέζικης εταιρείας είναι αμιγώς ηλεκτρικό και SUV kai παρουσιάστηκε στα σαλόνια της έκθεσης αυτοκινήτου του Παρισιού. Μάλιστα θα είναι το πρώτο που θα παραχθεί στο εργοστάσιό της μάρκας στην Ουγγαρία.

Σε άλλες αγορές όπως η Κίνα, το Sealion 7 διατίθεται σε δύο εκδόσεις μια με μπαταρία 71,8 kWh και μια με 80,6 kWh.  Η μικρή μπαταρία δίνει αυτονομία 546 χλμ. ενώ η μεγαλύτερη των 80,6kWh καταφέρνει με ένα γέμισμα τα 611 χλμ. Όσον αφορά την Ευρώπη δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα  σε ποιες εκδόσεις θα διατεθεί το Sealion 7.

Η BYD πάντως, ανακοίνωσε ότι θα μπορεί να φορτίσει με ισχύ μέχρι και τα 230 kW, κάτι το οποίο καταφέρνει μόνο η έκδοση με την μεγάλη μπαταρία. Τέλος, στην Κίνα η BYD προσφέρει το Sealion 7 σε τρείς επιλογές όσον αφορά τα μοτέρ, δύο εκδόσεις με ένα μοτέρ και μια έκδοση με δύο . Οι δυο εκδόσεις με το ένα μοτέρ, καταφέρνουν να φτάσουν σε ισχύ τους 230 και τους 312 ίππους ανάλογα με το μέγεθος της μπαταρίας, ενώ η έκδοση με τα δύο μοτέρ φτάνει τους 530 ίππους και κάνει το 0-100χλμ./ώρα σε 4,2 δευτερόλεπτα.

Εμφανισιακά το νέο Sealion 7 μοιάζει αρκετά και στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό με τα Dolphin hatchback και Seal Saloon. Το νέο ηλεκτρικό SUV της BYD έχει μήκος 4.830 χλστ., κυρτή οροφή, μυτερή μάσκα με μεγάλους αεραγωγούς, ενώ τα φώτα του είναι λεπτά και κοφτά. Στο πίσω μέρος τραβάει ματιές η ενιαία LED μπάρα φαναριών αλλά και η σπορ αεροτομή.  Στο σαλόνι του BYD Sealion 7 τα βλέμματα πέφτουν στην  οθόνη μεγέθους 15,6 ιντσών για το infotainment, ενώ πέρα από αυτό εξοπλίζεται με δύο ασύρματους φορτιστές και νέα σχεδίαση στο τιμόνι.


Η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *