Booster: Το μοτο-ποδήλατο της Yamaha

Το Booster ένα μοντέλο που προορίζεται για την πόλη και κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, παρουσίασε η Yamaha.


Θυμίζει τα κλασικά μοτοποδήλατα με πετάλια.

Το αλουμινένιο πλαίσιο ακολουθεί τη γεωμετρία των παπιών – underbone – και διαθέτει τροχούς 20 x 4 ιντσών.

Η Yamaha εξοπλίζει το νέο της μοντέλο με το δικό της PW-S2 μοτέρ, το οποίο αποδίδει μέγιστη ισχύ 250 W και ροπή 75 Nm (7.7 kgm).

Το Booster θα κατασκευαστεί σε δύο εκδοχές, τη βασική που έχει χαρακτηριστικά μοτοποδηλάτου με τελική 45 km/h και τη Booster Easy που θα περιορίζεται στα 25 km/h άρα δε θα απαιτεί ταξινόμηση (δίπλωμα οδήγησης, πινακίδα, ασφάλεια κ.ο.κ.).


Σε αμφότερα η τροφοδοσία ανατίθεται σε μια δική της αφαιρούμενη μπαταρία 630 Wh (36 V), με την οποία ανακοινώνεται αυτονομία από 50 ως 110 χιλιόμετρα, ανάλογα με τη ρύθμιση απόδοσης και τον τρόπο οδήγησης. Για το Booster Easy η ίδια μπαταρία υπόσχεται λίγο μεγαλύτερη αυτονομία ανά φόρτιση, από 60 ως 120 χιλιόμετρα.


Η Yamaha έχει εξοπλίσει τα Booster με πέντε επιλέξιμες στάθμες απόδοσης για τους κινητήρες τους: ECO, ECO, STD, HIGH και AUTO. Η πιο αργή και οικονομική ρύθμιση είναι η ECO, ενώ η ισχυρότερη προφανώς είναι η HIGH και στις δύο εκδόσεις.

Φυσικά το Booster έχει και πετάλια τα οποία δεν είναι εκεί μόνο για να θυμίζουν τα μοτοποδήλατα. Η Zero Mode επιτρέπει στο Booster να κινείται αποκλειστικά με πεταλάρισμα, κάτι εξαιρετικά χρήσιμο αν υπερβείς την αυτονομία της μπαταρίας, ενώ υπάρχει και η Walk Assist Mode που κάνει εύκολο το σπρώξιμο του Booster με τα χέρια για διέλευση από μέρη όπου δεν επιτρέπεται η οδήγηση.

Εξοπλίζεται με σχάρα μεταφοράς στο πίσω μέρος, LED φώτα και σέλα Royal Orbis που ρυθμίζεται καθ’ ύψος. Στα όργανά του Booster βρίσκουμε μια έγχρωμη οθόνη TFT 2.8 ιντσών που αναγράφει πληροφορίες για στάθμη μπαταρίας, ταχύτητα, επιλεγμένη mode, αυτονομία, ρολόι, χιλιομετρητές, χρόνο οδήγησης και … κατανάλωση θερμίδων, ενώ με συνδεσιμότητα Bluetooth μπορεί να συνεργαστεί με εφαρμογές fitness για κινητά τηλέφωνα.

Στην περίπτωση του Booster Easy, η οθόνη είναι λίγο μικρότερη (1.7 ίντσες) και δε διαθέτει συνδεσιμότητα.


Τα νέα Yamaha Booster διατίθενται σε χρώματα γαλάζιο και γκρι και για τις δύο εκδόσεις.

Το Booster Easy ξεκίνησε να διατίθεται από τον περασμένο μήνα (Απρίλιο 2023), ενώ η ισχυρότερη έκδοση Booster θα κυκλοφορήσει στις αγορές του κόσμου από τον Ιούνιο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Booster: Το μοτο-ποδήλατο της Yamaha”