BMW X2: Θα αντικαταστήσει τη X4;

Το κενό της X4 η οποία φαίνεται ότι παίρνει το δρόμο της ιστορίας, μπαίνει η νέα X2 η οποία έχει μεταμορφωθεί σε SUV coupe.


Έχοντας εγκαταλείψει το συμπαγές crossover σχήμα της, το γερμανικό μοντέλο έχει εξελιχθεί σε ένα μεγάλο SUV coupe, το οποίο έρχεται πολύ κοντά στην μεγάλη του «αδερφή», τη X4.

Χωρίς να υπάρχουν επίσημες τοποθετήσεις, η γερμανική εταιρεία δεν δείχνει να έχει καμία πρόθεση στο να λανσάρει ένα μοντέλο που να ακολουθεί την τρέχουσα σειρά X4.

Για να μην χαθούν οι πιστοί πελάτες του SUV coupe (που συμπληρώνει στην αγορά εδώ και 10 χρόνια), η BMW «ρίχνει» στην αγορά τη X2 για να καλύψει το κενό που θα μείνει στο άμεσο μέλλον, προσφέροντας ευρύχωρο εσωτερικό καθώς και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών.

Ακόμα δε γνωρίζουμε πότε θα αποσυρθεί η X4 από την αγορά. Σε κάθε περίπτωση, η BMW αναφέρει ότι το τρέχον μοντέλο θα είναι το τελευταίο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, με την επόμενη γενιά να έχει δρομολογηθεί στον Νοέμβριο του 2026.


Πληροφορίες έρχονται κατά διαστήματα για την αμιγώς ηλεκτρική iX4 που βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας, χωρίς πολλές λεπτομέρειες, ενώ γίνεται αναφορά για τη νέα πλατφόρμα Neue Klasse όπου θα προσαρμόζονται οι μπαταρίες νέας γενιάς καθώς και το σύστημα μετάδοσης.


Εν τω μεταξύ, η νέα X2 με θερμικούς κινητήρες διατίθενται στις εκδόσεις X2 sDrive 20i με κινητήρα 1.5 λίτρων απόδοσης 170 ίππων, X2 sDrive 18d με κινητήρα 2λιτρο απόδοσης 150 ίππων, με πιο ισχυρή την Χ2 M35i xDrive με 2λιτρο μοτέρ 300 ίππων και ως αμιγώς ηλεκτρική η iX2 xDrive30 με 313 ίππους.

Oι πληροφορίες αναφέρουν οτι μια ακόμα ηλεκτροκίνηση έκδοση της iX2 ετοιμάζεται να παρουσιαστεί το 2024, χωρίς να έχει διευκρινισθεί εάν θα είναι με μεγαλύτερη ή μικρότερη μπαταρία

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *