BMW: Πλησιάζει η αποκάλυψη της νέας X2 

Ένα ακόμα μικρό βήμα στην αποκάλυψη της 2ης γενιάς της X2 έκανε η BMW.


Mέσω των λογαριασμών της σε Twitter, Facebook και Instagram, αλλά και ο επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της, Domagoj Dukec στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, έδωσαν στη δημοσιότητα ένα πρώτο teaser video αλλά και φωτογραφία.

Το μικρό video ξεκινά με την X2 να βρίσκεται στο πλάι και μπορούμε να διακρίνουμε την πιο coupe σχεδίαση σε σχέση με το τρέχον μοντέλο, με την κεκλιμένη γραμμή οροφής.

Επιπλέον, ο πίσω πρόβολος μοιάζει να είναι μεγαλύτερος, ενώ υπάρχει μια ενσωματωμένη αεροτομή και μπορούμε να υποθέσουμε ότι τα φωτιστικά σώματα θα είναι τοποθετημένα ψηλά.

Στη συνέχεια του video η X2 «γυρίζει» και βλέπουμε το εμπρός μέρος, όπου δεσπόζει το φωτισμένο περίγραμμα της μάσκας των «νεφρών», με τη σχεδίαση να παραπέμπει στη νέα X6. Από την άλλη πλευρά, στους προβολείς μπορεί να διακρίνει κανείς τα φώτα ημέρα σε σχήμα C.


Η αλήθεια είναι ότι αν λάβουμε υπόψιν το hashtag #BornElectric της ανάρτησης στο Twitter υποψιαζόμαστε ότι στο teaser μπορεί να απεικονίζεται η ολοκαίνουρια iX2. Άλλωστε το σχόλιο στην ανάρτηση αναφέρει «Ένας νέος παράγοντας X. Ετοιμαστείτε». Όσο για το Instagram, το μήνυμα είναι… υποσχόμενο: «Κάτι εντυπωσιακό έρχεται».


Η τρέχουσα γενιά της X2 είναι διαθέσιμη με κινητήρια σύνολα βενζίνης, diesel και PHEV και αναμένεται αυτό να διατηρηθεί, με την προσθήκη της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης. Από πλευράς ισχύος, η κορυφαία θερμική παραλλαγή αναμένεται να είναι η αντίστοιχη της X1 M35i xDrive, με τετρακύλινδρο κινητήρα turbo 2,0 L που αποδίδει 316 PS.

Όσο για την πρώτη ηλεκτρική iX2, πιο πιθανό είναι να «ακολουθήσει» την τετρακίνητη iX1 xDrive30, που αποδίδει 313 PS, με αυτονομία έως 439 km από μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 64,8 kWh.

Η παρουσίαση της νέας γενιάς της X2 αναμένεται, σύντομα, με την παραγωγή να ξεκινάει εντός του 2023.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *