BMW παρουσιάζει τις ολοκαίνουριες 530e και 550e xDrive

Στα τέλη του περασμένου Μαΐου, η BMW παρουσίασε τη νέα Σειρά 5 Sedan, τόσο σε θερμικές εκδόσεις, όσο και, για πρώτη φορά, σε ηλεκτρικές εκδόσεις της i5.


Τα κινητήρια σύνολα της νέας θερμικής 5άρας για την ευρωπαϊκή αγορά ήταν αποκλειστικά mild hybrid, τόσο για τους κινητήρες βενζίνης όσο και diesel και μπορείτε να δείτε όλες τις λεπτομέρειές τους πατώντας ΕΔΩ.

Ωστόσο, η γερμανική φίρμα είχε δεσμευτεί ότι την άνοιξη του 2024 η γκάμα θα εμπλουτιστεί με δύο plug-in hybrid εκδόσεις, τις 530e και 550e xDrive, για τις οποίες δεν έδωσε κανένα στοιχείο απόδοσης, παρά μόνο τις προδιαγραφές καταναλώσεων και εκπομπών ρύπων.

Πλέον, η BMW ανακοίνωσε ότι στην έκθεση IAA Mobility 2023, που θα διεξαχθεί στο Μόναχο (5-10 Σεπτεμβρίου) για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά (κανονικά πραγματοποιείται στη Φρανκφούρτη), θα παρουσιάσει τις δύο εκδόσεις και έδωσε πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους.

Η τετρακύλινδρη 530e και η εξακύλινδρη, τετρακίνητη, 550e xDrive θα έχουν «σημαντική αύξηση» στην απόδοσή τους. Η πρώτη θα έχει απόδοση συστήματος 299 PS, ενώ η δεύτερη 489 PS! Βασικό ρόλο σε αυτό θα παίξει ο νέος ηλεκτροκινητήρας, ο οποίος αποδίδει έως 197 PS και αναπτύχθηκε για τα συγκεκριμένα, νέα plug-in hybrid σύνολα. Θα είναι τοποθετημένος μέσα στο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Steptronic Sport.


Μία καινοτομία πατενταρισμένη από την BMW έχει χρησιμοποιηθεί για να βελτιστοποιηθεί η απόδοση ισχύος του ηλεκτροκινητήρα στα PHEV μοντέλα της, η οποία ανεβάζει την αποδιδόμενη ροπή του από τα 280 Nm μέχρι τα 450 Nm για να μην υπάρχει υστέρηση στην απόδοσή της.


Επιπλέον, το νέο εξηλεκτρισμένο κινητήριο σύνολο διαθέτει μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 19,4 kWh, τοποθετημένη στο πάτωμα του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να μην επηρεάζεται η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ, που διατηρείται στα 520 lt, όσο ακριβώς είναι και στις αμιγώς θερμικές εκδόσεις.

Τέλος, η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία της 530e κυμαίνεται μεταξύ 87 και 101 km, ενώ για την τετρακίνητη 550e xDrive μεταξύ 79 και 90 km. Η μπαταρία υποστηρίζει φόρτιση 7,4 kW, με αποτέλεσμα να μπορεί να φορτίζεται πλήρως σε 3 ώρες. Σε περίπτωση απλής οικιακής πρίζας, απαιτούνται 9,8 ώρες για πλήρη φόρτιση.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *