BMW Neue Klasse: Μια νέα εποχή ξεκινά

Το νέας γενιάς ηλεκτρικό μοντέλο την περίφημη Neue Klasse, που θα αρχίσει να πωλείται το 2025, παρουσίασε η BMW.


Ένα μοντέλο που σηματοδοτεί το πέρασμα της βαυαρικής εταιρίας σε μια καινούργια εποχή, όπου κυριαρχεί η νέα σχεδιαστική γλώσσα. Μια γλώσσα που καταφέρνει να ενσωματώσει στοιχεία του παρελθόντος και να τα συνδυάσει με τις καινούργιες ανησυχίες των σχεδιαστών της εταιρίας, καταφέρνοντας να κάνει τη Neue Klasse να δείχνει ένα εντελώς νέο μοντέλο, χωρίς ωστόσο να αφήνει αμφιβολίες ότι πρόκειται για μια BMW.

Η Neue Klasse αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό τεχνολογικό άλμα υποσχόμενη 30% μεγαλύτερη αυτονομία, 30% ταχύτερη φόρτιση, αλλά και 25% μεγαλύτερη αποδοτικότητα.

Και παρόλο που δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες είναι βέβαιο ότι το νέο μοντέλο, αποτελεί απλά και μόνο ένα δείγμα μιας ολόκληρης γκάμας μοντέλων που θα προκύψουν στη συνέχεια.

Αναφερόμενοι στις τεχνικές λεπτομέρειες της Neue Klasse, η οποία θα κατασκευάζεται στο νέο εργοστάσιο στο Debrecen με «καθαρή» ενέργεια και με ευρεία χρήση πρωτογενών και δευτερογενών υλικών, μαθαίνουμε ότι εκτός από τους νέους ηλεκτροκινητήρες, η νέα, έκτη γενιά BMW eDrive περιλαμβάνει επίσης νέες κυψέλες μπαταρίας, με τη συνολική αποδοτικότητα του οχήματος να αυξάνεται έως και 25%.


Η BMW αφιέρωσε μεγάλο τμήμα της παρουσίασης της Neue Klasse στην επίδειξη του νέας γενιάς iDrive που αναφέραμε το οποίο αποτελεί τμήμα μιας γενικότερης ανανέωσης του Group στον τομέα αυτό.


Το νέο BMW iDrive βασίζεται σε μια τέλεια ενσωματωμένη αρχιτεκτονική λογισμικού που ενοποιεί δεδομένα σχετικά με την οδηγική εμπειρία και το σύστημα infotainment με δεδομένα από το ηλεκτρονικό και ηλεκτρικό σύστημα του οχήματος και το cloud της BMW. Έτσι, η αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπου και οχήματος μπορεί να προσαρμοστεί ακόμα περισσότερο στην οδηγική κατάσταση και τις ατομικές ανάγκες, διαμορφώνοντας μία εντελώς νέα αντίληψη της κινητικότητας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *