BMW: Η νέα BMW M5 των 727 ίππων που θα πάρει ως δώρο από τη γερμανική εταιρεία o αναβάτης που θα έχει τους καλύτερους χρόνους στις κατατακτήριες δοκιμές στο MotoGP


Η συνεργασία της BMW με το MotoGP συνεχίζεται σε πολλά επίπεδα. Πέρα από προμηθευτής του safety car στο MotoGP η BMW M προσφέρει από το 2003 ένα αυτοκίνητό της στον αναβάτη με τις καλύτερες επιδόσεις στις κατατακτήριες δοκιμές.


Η παρουσίαση του φετινού «δώρου» έγινε στο Red Bull Ring της Αυστρίας, στο περιθώριο του Grand Prix του MotoGP. Πρόκειται για τη νέα BMW M5, το μεγάλο sedan επιδόσεων που για πρώτη φορά στην ιστορία του διαθέτει εξηλεκτρισμένο σύστημα κίνησης.

Μια ειδική για το μοντέλο έκδοση του συστήματος M HYBRID προσφέρει στη νέα BMW M5 μέγιστη συνδυαστική ισχύ 727 ίππων και μέγιστη ροπή 1.000 Nm. Ο συνδυασμός ενός υψηλόστροφου V8 κινητήρα με τεχνολογία M TwinPower Turbo και ενός ηλεκτροκινητήρα, μαζί με το οκτατάχυτο κιβώτιο M Steptronic και το σύστημα τετρακίνησης M xDrive, εξασφαλίζει επιτάχυνση από 0 στα 100 χλμ/ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα.

Ο Μαρκ Μάρκεθ έχει κερδίσει 7 αυτοκίνητα της BMW M, από το 2013 έως και το 2019, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια νικητής ήταν ο Πέκο Μπανάια.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *