BMW: Για πρώτη φορά X1 M

Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά. Έτσι και η X1 αποκτά έκδοση Μ με την X1 M35i xDrive.


Η εξωτερική εμφάνιση της BMW X1 M35i xDrive είναι μια σαφής αναφορά στα πιο ισχυρά μοντέλα BMW M, ξεκινώντας από την μπροστινή μάσκα με μαύρο φινίρισμα, διπλές κάθετες ράβδους και το λογότυπο M στην αριστερή πλευρά, δημιουργώντας μια πολύ επιθετική εμφάνιση.

Ο μπροστινός προφυλακτήρας είναι επίσης σχεδιασμένος για να βελτιστοποιεί την αεροδυναμική και τη ψύξη με μεγάλες εισαγωγές αέρα, ενώ οι φουσκωμένες πλαϊνές ποδιές, η αεροτομή οροφής και ο νέος διαχύτης προσθέτουν στην όλη εμφάνιση

Οι ζάντες ελαφρύ κράματος θα είναι 19 και 20 ιντσών, αναλόγως τι επιθυμεί ο ιδιοκτήτης με το γράμμα Μ στο «στεφάνι» της ζάντας.

Το εσωτερικό της BMW X1 M35i xDrive διαθέτει επίσης φινιρίσματα ειδικά για μοντέλα M, όπως το ταμπλό οργάνων που καλύπτεται από αλκαντάρα, τα φινιρίσματα από σκούρο αλουμίνιο, επένδυση οροφής σε χρώμα ανθρακί, φινιρίσματα στα μαρσπιέ της πόρτας, πεντάλ, δερμάτινο τιμόνι Μ με paddles. Οι ειδικές οθόνες M με τη νέα κυρτή οθόνη


Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει  τα μαύρα σπορ καθίσματα αλκαντάρα με μπλε ραφές ενώ τα προαιρετικά σπορ καθίσματα M με ηλεκτρικές ρυθμίσεις και μνήμη για το κάθισμα του οδηγού, φέρουν ενσωματωμένα προσκέφαλα και φωτιζόμενο λογότυπο M στο πάνω μέρος της πλάτης.


Η BMW X1 M35i xDrive εξοπλίζεται από την τελευταία εξέλιξη του τετρακύλινδρου κινητήρα βενζίνης 2,0 λίτρων M TwinPower Turbo, νέους σχεδιασμένους θαλάμους καύσης και θύρες εισαγωγής, νέους εκκεντροφόρους, σύστημα ψεκασμού, σύστημα ανάφλεξης και εξάτμιση.

Χάρη σε αυτές τις βελτιώσεις, ο κινητήρας φτάνει σε μέγιστη ισχύ τους 300 ίππους μεταξύ με ροπή τα 400 Nm από τις 2.000.

Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι το αυτόματο διπλού συμπλέκτη Steptronic 7 σχέσεων με λειτουργία M Sport Boost που ρυθμίζει τα συστήματα πρόσφυσης και ανάρτησης για μέγιστη σπορ συμπεριφορά.

Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 5,4 δευτερόλεπτα.


Η έναρξη των ευρωπαϊκών παραδόσεων της X1 M35i xDrive έχει οριστεί για τον Νοέμβριο του 2023, ενώ οι τιμές στην αγορά της Γερμανίας ξεκινούν από τα 62.000 ευρώ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *