Bentley: Τα δώρα με την Continental GT Le Mans Collection

Η Bentley τίμησε τη λαμπρή ιστορία που έχει γράφει στον θρυλικό αγώνα αντοχής του Λε Μαν, με την επετειακή Continental GT Le Mans Collection.


Η εταιρεία θα κατασκευάσει μόλις 48 αντίτυπα της εν λόγω συλλεκτικής έκδοσης, εκ των οποίων τα 24 θα διατεθούν στην Ευρώπη. Με αφορμή την πρώτη παράδοση της Continental GT Le Mans Collection στη Γηραιά Ήπειρο και συγκεκριμένα στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας, η Bentley μας δείχνει τα «δώρα» που παραλαμβάνει ο κάθε τυχερός ιδιοκτήτης.

Η λίστα λοιπόν περιλαμβάνει ένα μοναδικό κάλυμμα αυτοκινήτου και ένα κουτί με μαύρη γυαλιστερή και σκούρα πράσινη εξωτερική επένδυση, στο εσωτερικό του οποίου υπάρχουν μικρές εκπλήξεις.

Στις θήκες του έχει τοποθετηθεί το κλειδί της Continental GT Le Mans Collection, ένα γλυπτό-μινιατούρα της αγωνιστικής Bentley Speed 8 και ένα φυλλάδιο που περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο κατασκευής του. Παράλληλα στο καπάκι του κουτιού υπάρχει μια πλακέτα με την υπογραφή του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της Bentley, Adrian Hallmark, και του επικεφαλής των τμημάτων Mulliner και Motorsport, Ansar Ali.

Επίσης δίνεται και ένα βιβλίο, γραμμένο από τον ειδικό σε θέματα αυτοκινήτων Andrew Cotton, για την πλήρη ιστορία της αγωνιστικής Bentley Speed 8, από τη δημιουργία του πρωτότυπου οχήματος μέχρι την επιτυχία στον αγώνα αντοχής του Λε Μαν.


Υπενθυμίζουμε ότι η Continental GT Le Mans Collection είναι αφιερωμένη στην 20η επέτειο από την έκτη νίκη της Bentley στον πιο απαιτητικό αγώνα αντοχής στον κόσμο, όταν η Speed 8 με τον αριθμό #7 είδε πρώτη την καρό σημαία να κυματίζει το 2003. Μάλιστα φέτος συμπληρώθηκε ένας ολόκληρος αιώνας από τον πρώτο αγώνα του Λε Μαν το 1923, στη διάρκεια του οποίου η Bentley κατέγραψε τον ταχύτερο γύρο.


Ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Continental GT Le Mans Collection είναι μια μια βαλβίδα από τον κινητήρα της νικήτριας Speed 8 το 2003, στην μια όψη της περιστρεφόμενης οθόνης, μέσα σε μια στρογγυλή προθήκη με πράσινο περίγραμμα. To αμάξωμα της Continental GT Le Mans Collection είναι βαμμένο επίσης με σκούρο πράσινο χρώμα, ενώ το διατρέχει μια λευκή κεντρική λωρίδα και στη γρίλια της μάσκας έχει αποτυπωθεί ο αριθμός 7.

Στο ταμπλό υπάρχουν έξι στεφάνια, σηματοδοτώντας τις ισάριθμες νίκες της Bentley στον αγώνα του Λε Μαν από το 1924 έως το 2003. Ο θηριώδης W12 TSI κινητήρας των 6.0 λίτρων που τροφοδοτεί την Continental GT Le Mans Collection παράγει 659 ίππους και 900 Nm ροπής. Οι επιδόσεις του αναφέρουν επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα εντός 3,6 δευτ. και μέγιστη ταχύτητα 335 χλμ./ώρα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *