Bentley Bentayga: Φορτωμένο 2,5 τόνους άχυρα!

Ένα ασυνήθιστο ρεκόρ, κατά τη διάρκεια του φετινού Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood σημείωσε η Bentley.


Χρησιμοποιώντας την Bentayga EWB (η έκδοση με μακρύτερο μεταξόνιο κατά 180 χλστ.) στην ανάβαση του Goodwood πέτυχε ρεκόρ χρόνου αυτοκινήτου που ρυμουλκεί τρέιλερ. Συγκεκριμένα χρειάστηκε μόλις 1 λεπτό και 21 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει την ανάβαση του Goodwood. Αυτό όμως που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στο εν λόγω ρεκόρ χρόνου είναι ότι η Bentayga EWB ρυμουλκούσε ένα τρέιλερ, το οποίο ήταν φορτωμένο με 2,5 τόνους άχυρα!

Εδώ βρίσκεται και ο συμβολισμός του εν λόγω φορτίου, καθώς η Bentayga EWB τροφοδοτήθηκε για την επίτευξη του ρεκόρ με ανανεώσιμο καύσιμο δεύτερης γενιάς, το οποίο δημιουργείται από άχυρο γεωργικών απορριμμάτων. Μάλιστα όλες οι Bentley που έδωσαν το «παρών» στο τετραήμερο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood χρησιμοποίησαν ανανεώσιμα καύσιμα.

Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία των υπερπολυτελών και πανίσχυρων supercars το ρεκόρ χρόνου της Bentayga EWB με ρυμουλκούμενο τρέιλερ θεωρείται ανεπίσημο, καθώς πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών προετοιμασίας του Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood και όχι εντός της επίσημης διεξαγωγής, για λόγους ασφαλείας.

Οι 2,5 τόνοι άχυρα που ήταν φορτωμένοι στο τρέιλερ Ifor Williams μπορούν να δημιουργήσουν ανανεώσιμο καύσιμο που θα έδινε συνολική αυτονομία 1.770 χλμ. στη Bentayga EWB. Οι μόνες τροποποιήσεις που χρειάστηκε να γίνουν στο τρέιλερ Ifor Williams  ήταν η προθήκη ενός βιδωτού πλαισίου για να ασφαλιστεί το φορτίο με τα άχυρα και η αύξηση στην πίεση των ελαστικών του.


Η σταθερότητα και η απόδοση της Bentayga EWB με το ρυμουλκούμενο τρέιλερ ελέγχτηκαν τρεις φορές μέσα σε πίστα. Υπενθυμίζουμε ότι η Bentayga EWB κινείται με V8 κινητήρα 4.0 λίτρων, απόδοσης 550 ίππων και 770 Nm ροπής, ενώ συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Μπορεί να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα εντός 4,6 δευτ. και να φτάσει τα 290 χλμ./ώρα.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *