Bentley Bentayga: Ανάκληση για τα πίσω καθίσματα

Πρόβλημα στα πίσω καθίσματα ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πελάτες της Bentley που αγόρασαν τις Bentayga, καθώς η εταιρία εντόπισε μια κατασκευαστική αστοχία στα πίσω καθίσματα, καθώς ενδέχεται να μην έχουν κουμπώσει σωστά στις ράγες. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση ατυχήματος δεν αποκλείεται να τα πίσω καθίσματα να βγουν από τις θέσεις τους, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο τραυματισμού.


Σημειώνεται ότι στις «ελαττωματικές» Bentayga ίσως οι επιβάτες να έχουν παρατηρήσει κάποιον τριγμό ή μικρή κίνηση στα πίσω καθίσματα, όταν απολαμβάνουν την πολυτέλεια και την άνεση τους. Οι εν λόγω Bentayga έχουν κατασκευαστεί από 20 Φεβρουαρίου έως 7 Νοεμβρίου 2022 και είναι συνολικά 1.008 σε αριθμό, ενώ η ανάκληση θα εφαρμοστεί στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας της Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) των Η.Π.Α.

Από την πλευρά της η Bentley σημειώνει ότι δεν έχει λάβει γνώση για κάποιο ατύχημα ή τραυματισμό με Bentayga που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Τα ειδοποιητήρια της ανάκλησης θα σταλούν αρχικά στις αντιπροσωπείες της Bentley στις 19 Ιουνίου, ενώ οι ιδιοκτήτες των επηρεαζόμενων Bentayga θα αρχίσουν να ενημερώνονται από τις 26 Ιουνίου. Η σταθερότητα των πίσω καθισμάτων θα ελεγχθεί και θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες αν εντοπιστεί πρόβλημα, ενώ δε θα χρειαστεί αντικατάσταση εξαρτημάτων.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η Bentayga εντάσσεται σε πρόγραμμα ανάκλησης. Τον Οκτώβριο του 2022, ανακαλύφθηκε ότι 3.000 Bentayga που πωλήθηκαν στις Η.Π.Α είχαν ένα σφάλμα λογισμικού στο σύστημα πολυμέσων, το οποίο εμφάνιζε μια λευκή οθόνη όταν επιλέγονταν η όπισθεν.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *