Bentley Batur: Το ηχοσύστημα που κοστίζει όσο ένα καινούργιο αυτοκίνητο

Η Bentley έφτασε στο ζενίθ της δεξιοτεχνίας και της υψηλής τεχνολογίας, σε ότι αφορά το ηχοσύστημα της νέας Batur.


Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία των υπερπολυτελών και πανίσχυρων supercars, το “Naim for Mulliner” αποτελεί ορόσημο στα συστήματα ήχου αυτοκινήτων, καθώς είναι ότι πιο τέλειο έχει κατασκευαστεί ποτέ, στον τομέα αυτό. Θα αποτελεί βέβαια προαιρετική επιλογή για τις μόλις 18 Batur που θα κατασκευαστούν χειροποίητα στην έδρα της Bentley που βρίσκεται στο Κρου της Βρετανία, ενώ η τιμή του θα φτάνει τις 25.000 λίρες (σχεδόν 29.150 ευρώ)!

Σημειώνεται ότι για την ανάπτυξη του ηχοσυστήματος “Naim for Mulliner” απαιτήθηκαν περισσότερες από 10.000 ώρες, ώστε να εξελιχτούν οι καινοτομίες του. Σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τη Batur, στην οποία τοποθετήθηκαν συνολικά 20 ηχεία από το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner, μαζί με τις Naim και Focal, που είναι συνεργάτες 15 χρόνια με τη Bentley.

Τα ηχεία μεσαίας εμβέλειας (προέρχονται από τα ηχεία Grand Utopia της Focal) και τα tweeter διαθέτουν πατενταρισμένους κώνους αλουμινίου-μαγνησίου με προφίλ «M», συνδυάζοντας τέλεια τρεις κρίσιμους τομείς, την ακαμψία, την ελαφρότητα και την απόσβεση.

Αναλυτικότερα, το ηχοσύστημα “Naim for Mulliner” περιλαμβάνει έξι tweeters, εννέα ηχεία μεσαίας εμβέλειας, δυο woofer, δύο ενεργούς μετατροπείς μπάσων και ένα sub-woofer. Όλα τα tweeters και τα ηχεία μεσαίας εμβέλειας έχουν επαναπρογραμματιστεί, ενώ τα woofer και τα sub-woofer έχουν τροποποιηθεί για να βελτιώσουν τη γραμμικότητα και τη δυναμική του ηχοσυστήματος.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *