Audi: Το ισχυρότερο RS3

Νωρίτερα από ότι αναμένονταν θα προχωρήσει η Audi στην facelift έκδοση ροτ RS3, καθώς το μοντέλο παρουσιάστηκε μόλις το 2021.


Την εξήγηση τη δίνει ο Sebastian Grams, επικεφαλής της Audi Sport, επισημαίνοντας ότι η γερμανική εταιρία ετοιμάζει μια βελτιωμένη εκδοχή του 5κύλινδρου turbo κινητήρα 2,5 λίτρων.

«Έχουμε έναν τέλειο πεντακύλινδρο κινητήρα που είναι μοναδικός στην αγορά. Έχουμε, επίσης, έναν εξακύλινδρο κινητήρα και θα βελτιώσουμε αυτές τις τεχνολογίες κάνοντας το επόμενο βήμα. Δεν βλέπω την ανάγκη να αλλάξουμε εντελώς τους κινητήρες», ανέφερε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο εκδήλωσης για τη συμπλήρωση 40 ετών της Audi Sport.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι η αύξηση της απόδοσής του θα έρθει χωρίς να αλλοιωθεί ο αμιγώς θερμικός χαρακτήρας του. Συγκεκριμένα, ρωτήθηκε αν η ισχύς μπορεί να αυξηθεί ακόμα και χωρίς την εφαρμογή υβριδικής τεχνολογίας και η απάντησή του ήταν ένα λακωνικό, αλλά πλήρως ενδεικτικό «Ναι».

Το RS3 ίναι διαθέσιμο σε έκδοση Sportback και Sport Sedan και ο κινητήρας 2.5 TFSI αποδίδει 400 PS και 500 Nm.


Και στις δύο παραλλαγές, χρειάζονται 3,8 δευτερόλεπτα για τα 0-100 km/h, ενώ η τελική ταχύτητα της αγγίζει τα 290 km/h.


Η Audi βαδίζει ολοταχώς προς την ηλεκτροκίνηση, έχοντας θέσει ως στόχο μέχρι το 2027 να προσφέρει τουλάχιστον μία αμιγώς ηλεκτρική πρόταση σε κάθε βασική κατηγορία οχημάτων και να καταστεί πλήρως ηλεκτρική φίρμα μέχρι το 2033.

Με αυτά τα δεδομένα, δεν αποκλείεται η νέα, βελτιωμένη, έκδοση του 5κύλινδρου κινητήρα να είναι η τελευταία που θα υπάρξει, τουλάχιστον με αμιγώς θερμικό χαρακτήρα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *