Audi: Το ανανεωμένο το Q4 e-tron

Με αυτονομία που φτάνει στα 562 χλμ. Παρουσίασε η Audi  το ανανεωμένο Q4 e-tron.


Για να επιτευχθεί αυτό, τοποθετήθηκε νέα μπαταρία διαθέσιμης καθαρής ενέργειας 77 kWh, ενώ η βελτιστοποιημένη τεχνολογία των κυψελών της μπαταρίας, της επιτρέπουν ταχύτερους χρόνος φόρτισης. Για παράδειγμα, η μπαταρία των τετρακίνητων Q4 e-tron, μπορεί να φορτιστεί από το 10% στο 80% σε 28 λεπτά, υπό ιδανικές συνθήκες και με φορτιστή σταθερού ρεύματος DC 175 kW, ενώ τα πισωκίνητα σε φορτιστή συνεχούς 135 kW.

Παράλληλα, το σύστημα προστασίας της μπαταρίας περιορίζει τη φόρτιση στο 80% ώστε να παραταθεί η διάρκεια ζωής της, όπως και το θερμικό σύστημα προστασίας της μπαταρίας, για την αποφυγή υπερθέρμανσης. Χρησιμοποιώντας δε τον έξυπνο σχεδιασμό ταξιδίου, το σύστημα καθορίζει τη διαδρομή με βάση την ύπαρξη σταθμών φόρτισης υψηλής ενέργειας HPC (High Power Charging). Όταν επιλεγεί η HPC διαδρομή, τότε το σύστημα φροντίζει ώστε με την είσοδο στο σταθμό ταχυ-φόρτισης, η μπαταρία να έχει ψυχθεί αρκετά, ώστε να είναι έτοιμη να δεχθεί τα υψηλά φορτία.

Όλα τα ανανεωμένα Q4 επωφελούνται από το νέο σύστημα διαχείρισης της ενέργειας, που βελτιστοποιεί την απόδοση και την αυτονομία. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση της αυτονομίας στα πισωκίνητα Q4 45 e-tron και Sportback 45 e-tron, στα 562 χλμ. Τα πισωκίνητα Q4 45  e-tron αποδίδουν 286 ίππους, όσους και τα τετρακίνητα Q4 45 e-tron quattro,  με τη διαφορά στις επιδόσεις να είναι ελάχιστη (0-100 χλμ./ώρα σε 6.7 δευτ. για το πισωκίνητο και 6.6 δευτ. για το τετρακίνητο). Το κορυφαίο Q4 55 e-tron quattro αποδίδει 340 ίππους, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να καλύπτονται από στάση σε μόλις 5.4 δευτ. Η τελική ταχύτητα όλων των Q4 e-tron περιορίζεται στα 180 χλμ/ώρα.

Άλλα στοιχεία εξοπλισμού που διαθέτουν πλέον τα Q4 e-tron, είναι το προσαρμοζόμενο cruise control για ταχύτητες άνω των 90 χλμ./ώρα, σύστημα υποβοήθησης αλλαγής λωρίδας, με οπτικές και ηχητικές ενδείξεις και αυτόματη απενεργοποίηση του φλας, μόλις ολοκληρωθεί η αλλαγή.


Το ανανεωμένο Q4 e-tron θα είναι διαθέσιμο για παραγγελίες στη Γερμανία από τις 26 Σεπτεμβρίου, με τιμές που θα ξεκινούν από τα 52.950€. Να σημειωθεί, πως λόγω της αυξημένης ζήτησης, το Q4 e-tron, θα κατασκευάζεται και στο εργοστάσιο της Audi στις Βρυξέλλες, παράλληλα με εκείνο του Τσβικάου, από το τέλος της φετινής χρονιάς. 


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *