Audi S3: Με 333 ίππους και πολλές αναβαθμίσεις

Παρά το ιδιαίτερο καμουφλάζ, το ανανεωμένο Audi S3 αποκαλύπτει αρκετές πληροφορίες για τις αλλαγές που υπέστη.


Η όψη του δείχνει πιο δυναμική, χάρη στη διαφοροποιημένη μάσκα, τους ελαφρώς επανασχεδιασμένους προβολείς, το νέο προφυλακτήρα και την επανατοποθέτηση του εμβλήματος με τους τέσσερις ενωμένους της γερμανικής εταιρείας. Στο πίσω τμήμα τοποθετήθηκε νέος προφυλακτήρας και διαχύτης, αλλά και εξάτμιση της Akrapovic.

Το ανανεωμένο S3 θα είναι πιο ισχυρό. Ο αναβαθμισμένος δίλιτρος TFSI τετρακύλινδρος κινητήρας του, παράγει πλέον 333 ίππους και 420 Nm ροπής. Σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο η ισχύς και η ροπή έχουν αυξηθεί κατά 23 ίππους και 20 Nm αντίστοιχα.

Βελτιωμένες είναι και οι επιδόσεις, καθώς για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα χρειάζονται 4,7 δευτ. και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Ο κινητήρας του ανανεωμένου S3 συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο S tronic 7 σχέσεων, οποίο προσφέρει βελτιωμένη απόκριση.

Το σύστημα πέδησης αποτελείται από μεγαλύτερους αεριζόμενους μπροστινούς δίσκους 357 χλστ., ενώ είναι 4 χλστ. παχύτεροι και υποστηρίζονται από δαγκάνες δύο εμβόλων, καθώς και μεγαλύτερα τακάκια. Παράλληλα οι τροχοί του ανανεωμένου S3 ντύνονται με νέα Falken ελαστικά υψηλών επιδόσεων.


Σημειώνεται ότι ανανεωμένο S3 έρχεται με κατανεμητή ροπής μεταξύ των πίσω τροχών, αναβαθμισμένα γόνατα ΜακΦέρσον μπροστά, εξελιγμένο σύστημα ελέγχου ευστάθειας και βελτιωμένο σύστημα διεύθυνσης. H εταιρία δεν ανακοίνωσε την ημερομηνία που θα αποκαλύψει πλήρως το ανανεωμένο S3.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *