Audi RS Q e-tron: Σε τροχιά ράλι Ντακάρ 2024

Η Audi ετοιμάζεται πυρετωδώς για το ράλι Ντακάρ του 2024, υποβάλλοντας σε δοκιμές το αγωνιστικό RS Q e-tron.


Το νέο RS Q e-tron έχει υποστεί σημαντικές βελτιώσεις ώστε ν’ αντεπεξέλθει στο σκληροτράχηλο αγώνα . Είναι η τρίτη φορά που συμμετέχει η Audi με το μηδενικών ρύπων RS Q e-tron, με οδηγούς τους πολύπειρους Ματίας Έκστρομ, Στεφάν Πετερανσέλ και φυσικά τον «Ελ ματαντόρ», Κάρλος Σάινθ.

Το αναβαθμισμένο RS Q e-tron  θα είναι ελαφρύτερο, πιο αξιόπιστο και με ισχυρότερους ηλεκτροκινητήρες.

Στον τομέα της ασφάλειας, μετά τα ατυχήματα των Σάινθ και Πετερανσέλ στον φετινό αγώνα, έγινε ανασχεδιασμός των αναρτήσεων, ώστε ν’ αντιμετωοπιστεί το φαινόμενο των κάθετων επιταχύνσεων, μετά από άλματα από μεγάλο ύψος  και να μην εκτρέπεται το αυτοκίνητο, αλλά και να μην χάνεται χρόνος με τις  ταλαντώσεις του αμαξώματος.

Καίριος τομέας στα ράλι αντοχής είναι και η αξιοπιστία, παρόλο που τ’ αυτοκίνητα που δεν κατάφεραν να δουν την καρό σημαία, ήταν εξαιτίας ατυχημάτων κι όχι λόγω κάποιας βλάβης. Παρόλα αυτά, το αμάξωμα ενισχύθηκε περαιτέρω για ν’ αντιμετωπιστούν τα χτυπήματα από πέτρες και για να μην εισέρχονται στο κενό μεταξύ των φρένων και των τροχών, προκαλώντας επισκευάσιμες μεν ζημιές, αλλά με χρονοβόρα αποκατάσταση.


Η Audi εστίασε και στη μείωση του βάρους, που σε συνδυασμό με την αυξημένη ισχύ στους 389 ίππους, να προσφέρει καλύτερες επιδόσεις και μεγαλύτερη αυτονομία. Το βάρος, παρόλη την τοποθέτηση πιο ανθεκτικών τροχών, διατηρήθηκε στο ελάχιστο, βάσει κανονισμών, όριο των 2.100 κιλών, εξοικονομώντας βάρος από την πίσω πόρτα και το… υποπόδιο του συνοδηγού.


To ράλι Ντακάρ του 2024 θα ξεκινήσει στις 5 Ιανουαρίου του 2024, θα διαρκέσει μέχρι τις 19 του ίδιου μήνα και θα διεξαχθεί στη Σ. Αραβία, ξεκινώντας από την αρχαία πόλη Αλούλα και θα καταλήξει στην Ερυθρά θάλασσα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *