Audi RS e-Tron GT: Συλλεκτική έκδοση εμπνευσμένη από αγώνες

Την 40η επέτειο της Audi Sport GmbH, που προήλθε από την διάσημη quattro GmbH του 1983, γιορτάζει η Audi.


Η ειδική έκδοση του Audi RS e-tron GT είναι εμπνευσμένη από τον αγώνα GP Ice Race, που αναβίωσε το 2019 και λαμβάνει χώρα έκτοτε στη λίμνη Τσελ της Αυστρίας (Zell am See). Στην παγωμένη λίμνη γίνονται κυρίως αγώνες επίδειξης drift από σύγχρονα και ιστορικά αυτοκίνητα, αλλά και αγώνες skijoring, δηλαδή αγώνες σκι στους οποίους αγωνιστικά αυτοκίνητα έλκουν σκιέρ στο χιόνι. Φέτος βέβαια, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών (θερμός χειμώνας!) οι αγώνες αναβλήθηκαν.

Η ειδική αυτή έκδοση του RS e-tron GT, θα κατασκευαστεί σε μόλις 99 μονάδες για την Ευρώπη και οι διαφοροποιήσεις αφορούν στην εξωτερική εμφάνιση και στη σχεδίαση του εσωτερικού. Το αμάξωμα είναι βαμμένο σε ασημί, μεταλλική απόχρωση Florett, όπως την ονομάζει η Audi, που δημιουργεί κρυστάλλινες αντανακλάσεις, προσομοιάζοντας τους κρυστάλλους από πάγο. Στη ξεχωριστή εικόνα συμβάλλουν οι πινελιές σε αποχρώσεις του μπλε, η  οροφή από ανθρακονήματα και οι μαύρες ζάντες διαμέτρου 21 ιντσών.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί το δέρμα σε μαύρη απόχρωση με ασημί πινελιές, ώστε να δημιουργείται αντίθεση και έχει τοποθετηθεί νέο τιμόνι. Το τελευταίο αποτελείται από συνδυασμό δέρματος-αλκαντάρα και στην κορυφή, η θέση της ευθείας είναι σημαδεμένη, όπως στ’ αγωνιστικά αυτοκίνητα, με ασημί χρώμα. Σε διάφορα σημεία του εσωτερικού, υπάρχουν τα λογότυπα «RS», που τονίζουν τη διαφορετικότητα της έκδοσης.

Οι 99 μελλοντικοί ιδιοκτήτες της Ice Race έκδοσης θα μπορούν να τη φορτίζουν μέσω μιας ειδικής κάρτας, χάρη στο σύστημα Audi Charge, σε περισσότερους από 500.000 δημόσιους σταθμούς φόρτισης στην Ευρώπη. Το Audi RS e-tron αποδίδει σχεδόν 600 ίππους και σε σταθμούς φόρτισης συνεχούς ρεύματος 270 kW, μπορεί να ανακτήσει ενέργεια ικανή για αυτονομία 100 χλμ. σε μόλις 5 λεπτά.


Με την έκδοση Ice Race, η Audi Sport GmbH, συνεχίζει την παράδοση δημιουργίας ειδικών και μοναδικών εκδόσεων. Ποιος δε θυμάται άλλωστε τα Audi RS6 Avant Performance Nogaro ή τις ειδικές εκδόσεις των TT-RS.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *