Audi R8: Η τελευταία συλλεκτική του έκδοση

Μετά το πρόσφατο οριστικό αντίο στο TT, η Audi αποχαιρετά ακόμα ένα εμβληματικό της μοντέλο.


Tο R8 κλείνει τον κύκλο ζωής του με μια ειδική έκδοση, η οποία θα διατεθεί αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας. Ο λόγος για το νέο R8 Japan Final Edition, με coupe αμάξωμα, το οποίο έχει εξαιρετικά συλλεκτικό χαρακτήρα, καθώς θα διατεθούν μόνο 8 αντίτυπα στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Το γερμανικό supercar στην προκειμένη περίπτωση είναι βαμμένο με τη λευκή απόχρωση “Ibis White Matte”, ενώ αντίθεση σχηματίζει το carbon υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί στα πλευρικά μαρσπιέ, στη μπροστινή ποδιά, στον πίσω διαχύτη, στους εξωτερικούς καθρέπτες, στην αεροτομή και στις πλαϊνές εισαγωγές αέρα. Πατάει σε τροχούς 20 ιντσών ματ μπρονζέ χρώματος, πίσω από τους οποίους διακρίνονται οι κόκκινες δαγκάνες των κεραμικών φρένων.

Ανοίγοντας την πόρτα του R8 Japan Final Edition βλέπεις το όνομα της ειδικής έκδοσης να αναγράφεται στα μαρσπιέ των θυρών, ενώ στην καμπίνα υπάρχει μια διχρωμία λευκού και μαύρου χρώματος. Τα καθίσματα έχουν επενδυθεί με δέρμα Nappa, ενώ η οροφή και η περιοχή πίσω από τα καθίσματα καλύπτονται με αλκαντάρα.

Η «φωνή» του ατμοσφαιρικού V10 κινητήρα 5.2 λίτρων της Audi θα σιγήσει για πάντα, καθώς τοποθετείται για τελευταία φορά στο R8 Japan Final Edition. Η ισχύς του κεντριά τοποθετημένου κινητήρα βρίσκεται στους 620 ίππους και η ροπή στα 580 Nm, ενώ συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο S-tronic 7 σχέσεων, το οποίο μεταδίδει την κίνηση σε όλους τους τροχούς.


Όποιοι προλάβουν να «αρπάξουν» ένα από τα μόλις 8 R8 Japan Final Edition θα πρέπει να καταθέσουν 35.080.000 Γιέν Ιαπωνίας, δηλαδή περίπου 225.000 ευρώ, ενώ θα παραλάβουν μια μεταλλική πλακέτα με χαραγμένο τον αριθμό πλαισίου του οχήματος.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *