Audi Q3 Sportback: Με 150 ίππους και αυτόματο κιβώτιο

Κόντρα στο ρεύμα που οδηγεί στον απόλυτο εξηλεκτρισμό των αυτοκινήτων οδηγούμε το Q3 Sportback 35 TFSI.


Ο υπερτροφοδοτούμενος 1.5 ΤFSI βενζινοκινητήρας, παράγει 150 ίππους, με τη ροπή των 250 Nm να εμφανίζεται από τις 1.500-3.500 σ.α.λ.

Ο κινητήρας συνεργάζεται άψογα με το προαιρετικό αυτόματο κιβώτιο S Tronic των 7 σχέσεων. 

Έχει πυκνή σχετικά κλιμάκωση, μεταδίδει την κίνηση στους εμπρός τροχούς, διακρίνεται για τις ομαλές και ταχύτατες αλλαγές που εκτελεί, ενώ υπάρχουν και paddles πίσω από το τιμόνι για χειροκίνητες αλλαγές.

Η έλλειψη υβριδικής βοήθειας αποτυπώνεται στην κατανάλωση. Εντός της πόλης λοιπόν καταγράψαμε κοντά στα 9,0 λίτρα/100 χλμ., όμως στον αυτοκινητόδρομο με σταθερή ταχύτητα 120 χλμ./ώρα και με διαρκώς επιλεγμένο το πρόγραμμα οδήγησης Efficiency πετύχαμε 7,3 λίτρα/100 χλμ.


Ο 1.5 ΤFSI έχει τη δύναμη και ταυτόχρονα τον πολιτισμένο χαρακτήρα που απαιτείται. Ανεβάζει ρυθμό γραμμικά, χωρίς απότομα ξεσπάσματα, ενώ όταν του ζητηθεί να φτάσει στο ζενίθ του, επιτρέπει τελική ταχύτητα 208 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα εντός 9,4 δευτ.


Ανεξάρτητα όμως από τον κινητήρα που υπάρχει κάτω από το εμπρός καπό, το Q3 Sportback ξεχωρίζει για την υποδειγματική του ποιότητα κύλισης, την προσεγμένη ηχομόνωση της καμπίνας ακόμα και σε υψηλότερες ταχύτητες, τη σταθερότητα που πηγάζει από το στιβαρό πλαίσιο και την ανάρτηση τα αποτελεσματικά φρένα, το ακριβές και γρήγορο σύστημα διεύθυνσης. Έτσι σου δημιουργεί διαρκώς ένα αίσθημα ικανότητας, ασφάλειας και άνεσης.

Το Q3 Sportback 35 TFSI στη σπορτίφ έκδοση S Line φέρνει μαύρο γυαλιστερό χρώμα στο στα λογότυπα της Audi, στη χαρακτηριστική οκτάγωνη μάσκα, χαμηλά στους προφυλακτήρες, στις καμάρες των φτερών, στα πλευρικά μαρσπιέ και στα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών. Παράλληλα πατάει σε 19αρες δίχρωμες ζάντες.

Η υψηλή ποιότητα επαληθεύεται με τα κυρίαρχα μαλακά πλαστικά και με υλικά που έχουν άψογο φινίρισμα και συναρμογή. Οι πίσω επιβάτες έχουν απλά καλό χώρο για τα πόδια τους (μεταξόνιο 2.680 χλστ.), όμως η ύπαρξη ηλιοροφής και το coupe σχήμα του Q3 Sportback περιορίζουν κάπως τον «αέρα» για τα κεφάλια τους.

Το αρκετά υπερυψωμένο κεντρικό δάπεδο θα δυσκολέψει μάλλον την παραμονή του μεσαίου πίσω επιβάτη, όμως εργονομία και πρακτικότητα προσδίδουν τα συρόμενα έδρανα των καθισμάτων. Το πορτμπαγκάζ έχει ρυθμιζόμενο σε δυο επίπεδα δάπεδο, ενώ ικανοποιεί για τα δεδομένα με χωρητικότητα 530 λίτρων, που φτάνει τα 1.400 λίτρα όταν αναδιπλωθούν οι πλάτες των πίσω καθισμάτων.


Η τιμή για το Q3 Sportback των 150 ίππων με αυτόματο κιβώτιο, ξεκινά από 41.900 ευρώ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *