Audi Q2: Αναβάθμισε τεχνολογικά το εσωτερικό του 

H Audi επεμβαίνει στο εσωτερικό του Q2, φέρνοντας τεχνολογικές αναβαθμίσεις στο μικρότερο SUV της.


Σύμφωνα λοιπόν με τη γερμανική εταιρεία, το Q2 θα αποκτήσει στάνταρ ψηφιακό πίνακα οργάνων (Audi virtual cockpit) με οθόνη 12,3 ιντσών και νέα κεντρική οθόνη αφής 8,8 ιντσών. Ο εν λόγω νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει διαμορφώσιμη φωτεινή οθόνη Full HD (1.920 x 720 pixel) με δυνατότητα επιλογής προβολής ταχύμετρου και στροφόμετρου, χάρτη πλοήγησης ή πολυμέσων. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι μια ασύρματη ενημέρωση κάθε μήνα διατηρεί τους χάρτες που είναι αποθηκευμένοι ενημερωμένους για 36 μήνες μετά την αγορά.

Τα προγράμματα προβολής του ψηφιακού πίνακα οργάνων εναλλάσσονται εύκολα με το πάτημα ενός κουμπιού που είναι ενσωματωμένο στο τιμόνι. Η κεντρική οθόνη θα μπορεί να ελέγχεται όχι μόνο με την αφή, αλλά και με φωνητικές εντολές, επιτρέποντας άμεσες απαντήσεις σε περίπλοκες εντολές ή ερωτήσεις.

Παρατηρήστε επίσης το νέο τριάκτινο πολυλειτουργικό τιμόνι, τις δύο θύρες USB-C και την κατάργηση πλέον του στρογγυλού περιστροφικού χειριστηρίου στη βάση της κεντρικής κονσόλας για το χειρισμό της οθόνης, στη θέση του οποίου υπάρχει πλέον αποθηκευτικός χώρος.  Προαιρετικό θα είναι το ηχοσύστημα Sonos με 13 ηχεία και subwoofer, το οποίο υπόσχεται κρυστάλλινο και δυνατό ήχο.

Επιπλέον η αναγνώριση σημάτων οδικής κυκλοφορίας, η προειδοποίηση αναχώρησης από τη λωρίδα κυκλοφορίας και οι πίσω αισθητήρες στάθμευσης, επεκτείνουν περαιτέρω το στάνταρ εξοπλισμό ασφαλείας του Q2.


Σχετικά με τη γκάμα κινητήρων συνεχίζει να περιλαμβάνει τον τρικύλινδρο «χιλιάρη» των 116 ίππων, τον τετρακύλινδρο 1.5 λίτρων, απόδοσης 150 ίππων και το δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα των 150 ίππων.


Το λανσάρισμα του αναβαθμισμένου Q2 θα ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2024, ενώ η αρχική τιμή του στην αγορά της Γερμανίας διαμορφώνεται στα 28.600 ευρώ. 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *