Audi: Παρουσίασε το νέο πισωκίνητο Q6 e-tron που διαθέτει 326 άλογα

Η Audi παρουσίασε πριν λίγο καιρό το νέο Q6 e-tron σε τετρακίνητη έκδοση quattro το οποίο κινείται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Η γερμανική εταιρεία προανήγγειλε τότε ότι αργότερα θα ακολουθούσαν και εκδόσεις με έναν ηλεκτροκινητήρα. Η πρώτη από αυτές έκανε επίσημη πρεμιέρα έχοντας την ονομασία Q6 e-tron performance.


Το νέο Audi Q6 e-tron performance που θα βγει τον Αύγουστο υπόσχεται αυτονομία 641 χιλιόμετρα. Η έκδοση αυτή επιτυγχάνει την εν λόγω αυτονομία χάρη στη μπαταρία λιθίου χωρητικότητας 100 kWh (94,9 kWh ωφέλιμη), η οποία τροφοδοτεί με ενέργεια ένα ηλεκτρικό μοτέρ στο πίσω μέρος απόδοσης 326 ίππων (με Launch Control). Σύμφωνα με την Audi το νέο μοντέλο πιάνει 0-100 χλμ./ώρα σε 6,6 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα ορίζεται στα 210 χλμ./ώρα.

Χάρη στην τεχνολογία των 800V που υποστηρίζει η ΡΡΕ πλατφόρμα, το ηλεκτρικό SUV μπορεί να φορτίσει έως και 270 kW. Αυτό μεταφράζεται πως με τον κατάλληλο φορτιστή και φόρτιση 10 λεπτών, το Q6 e-tron κερδίζει αυτονομία μέχρι και 255 χιλιόμετρα. Παράλληλα υποστηρίζει πως η αναπλήρωση της μπαταρίας από το 10 έως το 80% γίνεται σε περίπου 21 λεπτά.

Όπως προαναφέραμε το Q6 e-tron performance είναι προς το παρόν διαθέσιμο για παραγγελία στην αγορά της Γερμανίας και η τιμή του ξεκινάει από 68.800 ευρώ. Για λόγους σύγκρισης να πούμε πως η τετρακίνητη έκδοση quattro των 388 ίππων ξεκινά στη Γερμανία από 74.700 ευρώ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *