Audi: O νέος επικεφαλής σχεδίασης

Η Audi καλωσορίζει τον νέο επικεφαλής σχεδίασης της μάρκας, τον Μάσιμο Φράσελα, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα από 1η Ιούνιου.


Πρόκειται για ένα έμπειρο στέλεχος με πλούσιο βιογραφικό, ενώ έχει βάλει την υπογραφή του σε πολλά επιτυχημένα μοντέλα. Ο Μάσιμο Φράσελα είναι απόφοιτος του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Τέχνης και Σχεδίου του Τορίνο, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του στη Stile Bertone. Στη συνέχεια εργάστηκε για την Ford και την Kia, ενώ από το 2011 διατέλεσε επικεφαλής σχεδίασης των Jaguar και Land Rover.

Θα διαδεχτεί τον Μαρκ Λίκτε, ο οποίος βρίσκονταν στη συγκεκριμένη θέση από το 2014, ενώ πλέον θα αναλάβει νέο ρόλο εντός της ομάδας. Γεννήθηκε το 1969 στη Γερμανία, ενώ εντάχθηκε στην Audi από τη Volkswagen AG, όπου ηγήθηκε του Στούντιο Εξωτερικού Σχεδιασμού. Ο Μαρκ Λίκτε δημιούργησε νέες γενιές best seller μοντέλων της Audi, ενώ χάραξες τις γραμμές του Q4, των αμιγώς ηλεκτροκίνητων e-tron και e-tron GT.

Για τη μεταγραφή του στην Audi ο Μάσιμο Φράσελα δήλωσε: «Η ένταξη μου στην Audi είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για μένα. Είναι μεγάλη μου τιμή που αναλαμβάνω το ρόλο του επικεφαλής σχεδίασης και θα καθοδηγήσω μια τόσο ταλαντούχα ομάδα στη διαμόρφωση του μέλλοντος της μάρκας σε νέα επίπεδα καινοτομίας και διακρίσεων. Η απλότητα είναι η ουσία της προσέγγισης μου στο σχεδιασμό. Είμαι παθιασμένος με τη δημιουργία σχεδίων που είναι απαλλαγμένα από περιττά στολίδια και δεν ακολουθούν απλώς τις τάσεις. Αντίθετα, θα βασιστούμε σε μια διαχρονική και εκλεπτυσμένη σχεδιαστική γλώσσα».

Από την πλευρά της η γερμανική premium εταιρεία με έμβλημα τους τέσσερις ενωμένους κύκλους, τονίζει ότι το ντιζάιν των μελλοντικών της οχημάτων θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τις πολλαπλές αυξήσεις της τεχνολογικής καινοτομίας.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *