Aston Martin: Δημοπρασία της πρώτης DB12 Launch Edition

Στο «σφυρί» για καλό σκοπό, έβγαλε η Aston Martin την πρώτη DB12 Launch Edition.


Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου στις Κάνες, στο εμβληματικό ξενοδοχείο “Hotel du Cap-Eden-Roc”, όπου πραγματοποιήθηκε το 29ο amfAR Gala, στο οποίο η Aston Martin ήταν χορηγός, το αυτοκίνητο να ¨πιάνει” 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Το ποσό που συγκεντρώθηκε θα διατεθεί στην έρευνα για τη θεραπεία του AIDS. Αξίζει να αναφέρουμε ότι από το 1985, η amfAR έχει συγκεντρώσει σχεδόν 617 εκατομμύρια δολάρια και έχει χρηματοδοτήσει περισσότερες από 3.500 ερευνητικές ομάδες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η DB12 Launch Edition που δημοπρατήθηκε είναι η πρώτη που έχει δεχτεί τη «φροντίδα» από το τμήμα εξατομίκευσης Q της Aston Martin, γιορτάζοντας ταυτόχρονα τα 110α γενέθλια της βρετανικής εταιρείας. Σημεία αναφοράς στην DB12 Launch Edition αποτελούν οι υπογραφές που έβαλαν στο κάλυμμα του κινητήρα οι πιλότοι της Aston Martin στη Formula 1, Λανς Στρολ και Φερνάντο Αλόνσο.

Η νέα DB12 τροφοδοτείται από V8 twin-turbo 4.0 λίτρων, ο οποίος παράγει 680 ίππους και 800 Nm ροπής. Συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και πίσω ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ενώ επιτρέπει ισχυρές επιδόσεις με την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα να διαρκεί 3,6 δευτ. και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 325 χλμ./ώρα.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *