Apple: Βόμβα στον τηλεοπτικό χάρτη με τα δικαιώματα της Formula 1!

Η Apple θέλει να αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Formula 1 με ένα συμβόλαιο πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ που αλλάζει τα δεδομένα!


Σύμφωνα με το περιοδικό Business F1, η Apple είναι έτοιμη να κάνει μια σημαντική προσφορά για να πάρει τα δικαιώματα της παγκόσμιας μετάδοσης της Formula 1, στο άμεσο μέλλον.

Μια αναφορά στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού, υποστηρίζει ότι προετοιμάζεται μια προσφορά που φτάνει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως – διπλάσια από όσα παίρνει σήμερα για τα παγκόσμια τηλεοπτικά δικαιώματα που μοιράζονται σε ραδιοτηλεοπτικούς φορείς σε όλο τον κόσμο.

Η προσφορά που θα κάνει η Apple, αναμένεται να είναι ανάλογη με την παγκόσμια αποκλειστικότητα που θα επιχειρήσει να έχει. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από την εμπλοκή της Apple στην παραγωγή της -ανώνυμης μέχρι στιγμής- ταινίας του Χόλιγουντ με θέμα τη Formula 1, με πρωταγωνιστή τον Μπραντ Πιτ, προς το παρόν δεν υπάρχουν περαιτέρω συζητήσεις μεταξύ της F1 και της αμερικανικής εταιρίας.


Ένας «μπούσουλας» πάντως, για το τι μπορεί να ισχύσει στην προσφορά της Apple, είναι η αντίστοιχη για το αμερικανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, το Major League Soccer (MLS). Υποφράφηκε μία συμφωνία 250 εκατομμυρίων δολαρίων για να μεταδίδεται το πρωτάθλημα του Λιονέλ Μέσι αποκλειστικά σε όλον τον πλανήτη.


Η Apple δημιούργησε ένα νέο κανάλι μέσα στην εφαρμογή AppleTV για να «κλειδώσει» εκεί το επί πληρωμή περιεχόμενο του MLS, μια κίνηση που θα μπορούσε να επαναληφθεί και με την F1.

Το δημοσίευμα του BusinessF1, υποστηρίζει επίσης ότι, εκτός από την F1, η Apple ενδιαφέρεται επίσης να εξασφαλίσει τα δικαιώματα της αγγλικής Premier League καθώς βγαίνουν σε δημοπρασία.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *