Ανανεώθηκε το Citroen Ami και έχει και πινελιές από το θρυλικό 2CV


Το Citroen Ami έκανε το ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού δείχνοντας ριζικά ανανεωμένο. Το μίνι μοντέλο της γαλλικής εταιρείας είναι προσαρμοσμένο στη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας, αλλά έχει και πινελιές που παραπέμπουν στο θρυλικό και ιστορικό 2CV.


Στο νέο Citroen Ami οι στρογγυλοί προβολείς έχουν πλέον μετακινηθεί ψηλότερα και συνδυάζονται με ένα μαύρο περίβλημα που παραπέμπουν σε… μάτια.

Παράλληλα, το νεύρο που περνάει ακριβώς από κάτω θεωρείται από του Γάλλους σχεδιαστές ως χαμόγελο, συνθέτοντας έτσι ένα «πραγματικό» πρόσωπο για το χαριτωμένο ηλεκτρικό.

Οι θόλοι των τροχών φαίνονται επίσης πιο έντονοι, ενώ οι επτά αυλακώσεις πάνω στα μπροστινά φτερά αποτελούν ένα μικρό, διακριτικό φόρο τιμής στο εμβληματικό Citroen 2CV.

Όπως και πριν, το πίσω μέρος χρησιμοποιεί ακριβώς το ίδιο πάνελ αμαξώματος με το μπροστά μέρος. Το Ami έρχεται σε απόχρωση «Night Sepia», συνδυαστικά με τρία πακέτα χρωμάτων, κόκκινο, λευκό και πράσινο, τα οποία εξωραΐζουν την εξωτερική εμφάνιση με χρωματικές πινελιές μέσα και έξω.


Στο εσωτερικό, ένας μικρός πίνακας οργάνων παρέχει τις βασικές πληροφορίες, ενώ η βάση για smartphone στο ταμπλό επιτρέπει στον οδηγό να χρησιμοποιεί το smartphone του ως οθόνη για να ρυθμίζει μεταξύ άλλων πλοήγηση, μουσική και άλλα.

Το ηλεκτρικό σύστημα του Ami παραμένει το ίδιο με πριν. Η ισχύς πηγάζει από ένα ηλεκτρικό μοτέρ 8 ίππων που μαζί με την μπαταρία λιθίου 5,5 kWh προσφέρουν 70 χιλιόμετρα αυτονομία και 45 χιλιόμετρα την ώρα μέγιστη ταχύτητα.

Τέλος, να σημειωθεί πως το ανανεωμένο Citroen Ami αποκαλύφθηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού 2024, μαζί με το νέο concept, Ami Buggy Vision. Το τελευταίο αποτελεί μία πιο περιπετειώδη έκδοση, με ευρύτερα φτερά, all-terrain ελαστικά και χωρίς πόρτες!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *