Alpine: Επιστροφή στην κορυφαία κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής

Το πρώτο της βήμα προς την επιστροφή της στην κορυφή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, παρουσιάζοντας το νέο της πρωτότυπο LMDh, έκανε η Alpine.


Έχοντας ήδη αρκετή εμπειρία στους αγώνες αντοχής, αφού οι Γάλλοι συμμετέχουν στην κατηγορία LMP2 την τελευταία δεκαετία, είναι έτοιμοι να βάλουν την A424_β στην πίστα και να κατακτήσουν και αυτό το έδαφος.

Ξεκινώντας με την ονομασία του Hypercar, σύμφωνα με την ίδια την Alpine, πρόκειται για έναν φόρο τιμής στην νικηφόρα αγωνιστική παράδοση της εταιρείας στους αγώνες αντοχής, με τον αριθμό 24 να κάνει νύξη στον εμβληματικό 24ωρο αγώνα του Le Mans και το 2024, όπου θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στην πίστα. Το β στο τέλος της ονομασίας σηματοδοτεί την τελευταία φάση του μοντέλου πριν από το λανσάρισμά του, όπως ανέφεραν οι ίδιοι οι Γάλλοι.

Το εξωτερικό της A424_β φέρει τους κλασικούς μπλε, μαύρους και κόκκινους χρωματισμούς της ομάδας, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει η νέα «υπογραφή» της Alpine, δηλαδή η κόκκινη οριζόντια μπάρα φωτός που σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία, θα υιοθετηθεί και από τα μελλοντικά μοντέλα παραγωγής της.

Φυσικά, το πιο σημαντικό κομμάτι όχι μόνο του συγκεκριμένου, αλλά και κάθε αγωνιστικού οχήματος, είναι η μονάδα ισχύος που κρύβεται κάτω από το κάλυμμα. Πρόκειται για έναν turbo κινητήρα V6 χωρητικότητας 3,4 L, ο οποίος αποδίδει 675 PS στις 9.000 rpm.


Από τον «χορό» δε λείπει κι ο υβριδισμός, αφού το κοινό για όλλα τα οχήματα της κατηγορίας LMDh σύστημα υβριδισμού προσφέρει 67 PS κι είναι τοποθετημένο στον πίσω άξονα.


Η Alpine A424_β θα κάνει το ντεμπούτο της για τη σεζόν του 2024 στην κατηγορία LMDh Hypercar του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *