Alpine: Διαζύγιο με την Lotus

Δυο χρόνια μετά την έναρξη της συνεγρασίας τους και χωρίς να έχουν ολοκληρώσει κανένα από τα αρχικά τους σχέδια, η Alpine κι η Lotus ανακοίωσαν το τέλος του εγχειρήματος.


«Αποφασίσαμε να μη συνεχίσουμε την από κοινού εξέλιξη ενός sportscar με την Alpine. Αυτή είναι μία κοινή απόφαση, η οποία ελήφθη με φιλικούς όρους». αποκάλυψε εκπρόσωπος της Lotus.

Ήδη από την περασμένη Παρασκευή το Bloomberg ανέφερε ότι η Renault θα προτιμήσει να βασιστεί στην τεχνολογία που θα εξελίξει η ίδια κι όχι σε αυτή που θα είχε ως αποτέλεσμα η συνεργασία της με τη Lotus.

Από την πλευρά της, η Lotus υπαινίχθηκε ότι οι δύο εταιρείες θα μπορούσαν να συνεργαστούν στο μέλλον, πάνω σε άλλα μοντέλα. «Έχουμε δημιουργήσει μία πολύ καλή σχέση μεταξύ των δύο εταιρειών και θα συνεχίσουμε να συζητάμε για άλλες ευκαιρίες συνεργασίας», ανέφερε η δήλωση της Lotus.

Η εταιρία βρίσκεται σε διαδικασία ανεύρεσης συνεργατών προκειμένου να προσαρμόσει την υπάρχουσα πλατφόρμα που χρησιμοποιεί.


Ταυτόχρονα, παρά την αποχώρηση της Alpine, οι Βρετανοί παραμένουν απολύτως αφοσιωμένοι στο ηλεκτρικό τους sportscar, το οποίο έχει λάβει την κωδική ονομασία Tipo 135.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *