Alpine A290 Beta concept: Επαναπροσδιορίζει το hot hatch στα ηλεκτρικά

Η Alpine δημιουργεί μια πλήρη γκάμα και σχεδιάζει διεθνή επέκταση σε όλα τα επίπεδα.


Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Renault, Λούκα ντε Μέο, δήλωσε ότι η μάρκα θα μπορούσε να πουλάει περίπου 150.000 οχήματα ετησίως μέχρι το 2030.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, αυξάνει το δίκτυο σημείων πώλησης σε 300 σημεία πώλησης από 140 και φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας ακόμη και με μεγάλα δίκτυα στις ΗΠΑ.

Το A290 Beta είναι, λοιπόν, ένα μικρό πλήρως ηλεκτρικό hatchback που βασίζεται στο αναμενόμενο Renault 5 της νέας εποχής, αλλά με ειδικά ρυθμισμένο πλαίσιο, περισσότερη ισχύ και πολύ τροποποιημένο αμάξωμα, καθώς και εσωτερικό με θέμα, τι άλλο, τους αγώνες.

Η έκδοση παραγωγής θα κυκλοφορήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2024, δήλωσαν τα στελέχη της Alpine. Όπως το Renault 5 και ένα μελλοντικό Nissan Micra, θα βασίζεται στην πλατφόρμα EV Renault-Nissan Alliance CMF-B και θα κατασκευάζεται στο Douai της βόρειας Γαλλίας.


Το A290 Beta έχει μήκος 4,05 μ, πλάτος 1,85 μ και ύψος 1,48 μ, το ίδιο μήκος με ένα Renault Clio αλλά 50 χλστ φαρδύτερο και 40 χλστ ψηλότερο. Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει, ακόμη, διαστάσεις για το Renault 5.


Η αγορά των hot hatch διέρχεται μια αναγέννηση στην προοπτική του πλήρους εξηλεκτρισμού, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να εξελίξουν μικρούς βενζινοκινητήρες υψηλής απόδοσης.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Alpine A290 Beta concept: Επαναπροσδιορίζει το hot hatch στα ηλεκτρικά”