Alfa Romeo: Προμηθεύει την αστυνομία με 850 περιπολικά Tonale 

Στην υπηρεσία του νόμου τίθεται η Alfa Romeo Tonale, καθώς ανήκει πλέον στο μηχανοκίνητο στόλο της αστυνομίας.


Σύμφωνα λοιπόν με την ιταλική εταιρεία η Tonale είναι το νέο περιπολικό της Κρατικής Αστυνομίας (Polizia di Stato) στην ιδιαίτερη πατρίδα της. Το πρώτο περιπολικό Tonale παραδόθηκε συμβολικά στις εγκαταστάσεις του Alfa Romeo Centro Stile στο Τορίνο, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης.

Το αμάξωμα του περιπολικού Tonale είναι βαμμένο στα χρώματα του μπλε και του άσπρου, στην οροφή έχει τοποθετηθεί φάρος και στη μάσκα μικρά μπλε Led φώτα. Παρατηρήστε επίσης τον πάνθηρα (το έμβλημα της Κρατικής Αστυνομίας) στις μπροστινές πόρτες και στο πορτμπαγκάζ.

Για τον αποδοτικό της χαρακτήρα επιλέχτηκε η υβριδική έκδοση της Tonale, απόδοσης 163 ίππων, η οποία συνδυάζει θερμικό κινητήρα 1.5 λίτρων και ηλεκτροκινητήρα, ενώ συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο TCT 7 σχέσεων. Σημειώνεται ότι η υβριδική Tonale υπηρετεί και στο Σώμα των Καραμπινιέρων.

Τα περιπολικά Tonale διαθέτουν βαλλιστική και αντιθραυστική προστασία, ενώ χάρη στην τεχνολογία “Mercurio Extended” οι αστυνομικοί μπορούν να πραγματοποιούν γρήγορους ελέγχους κατά τη διάρκεια των περιπολιών.


Συνολικά 850 περιπολικά Tonale θα παραλάβει η Κρατική Αστυνομία της Ιταλίας, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024, καθώς ο Όμιλος Stellantis κέρδισε το διαγωνισμό Consip του 2022 για την προμήθεια οχημάτων.


Για την ιστορία να πούμε ότι η συνεργασία της Alfa Romeo με την Κρατική Αστυνομία της Ιταλίας ξεκίνησε τη δεκαετία του ’50 με τα περιπολικά 1900 Super TI speciale. Τις δεκαετίες του ’60, ’70 και του ΄80 οι Giulietta 1300, Giulia super 1600 και Alfa Romeo 33 κυκλοφορούσαν και οπλοφορούσαν στους δρόμους, ενώ το αξίωμα αυτό απέκτησαν τα επόμενα χρόνια οι Alfa Romeo 155, 159 και Giulia.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *