Alfa Romeo: Παρουσίασε τις νέες Giulia και Stelvio

Πριν από λίγες μέρες, εργαζόμενοι της Stellantis είχαν τη δυνατότητα να δουν πρωτότυπα των ηλεκτρικών εκδόσεων του sedan και του SUV στο εργοστάσιο του Mirafiori. «Στο φημισμένο Centro Stile του Mirafiori είχαμε τη δυνατότητα να εκτιμήσουμε την πρόοδο της εξέλιξης των Alfa Romeo, Lancia και Jeep αλλά και να δούμε μία ‘προεπισκόπηση’ των δύο αμιγώς ηλεκτρικών διαδόχων των Alfa Romeo Giulia και Stelvio», αναφέρουν σε δήλωσή τους μέσω ανακοίνωσης της Ένωσης Εργαζομένων UILM, ο γενικός γραμματέας της, Rocco Palombella και ο γραμματέας, αρμόδιος για την αυτοκινητοβιομηχανία, Gianluca Ficco.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα ιταλικών site, οι δύο άνδρες είδαν πρωτότυπα που φαινόταν έτοιμα να μπουν άμεσα στη γραμμή παραγωγής! Η κατασκευή των ηλεκτρικών Alfa Romeo Giulia και Stelvio θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο της Stellantis στο Cassino της Ιταλίας. Αμφότερα τα EV θα «πατήσουν» στη νέα πλατφόρμα STLA Large του Ομίλου.

Το εργοστάσιο έκλεισε πριν από λίγες μέρες – συγκεκριμένα στις 30 Νοεμβρίου – και θα ανοίξει και πάλι στις 8 Ιανουαρίου 2024. Σε αυτό το διάστημα των 40 ημερών θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες προκειμένου να είναι εφικτή η παραγωγή των ηλεκτρικών εκδόσεων.

Η πλατφόρμα STLA Large της Stellantis δίνει τη δυνατότητα κατασκευής EV με αυτονομία έως 800 km, ενώ οι σχεδιαστές αλλά και οι μηχανικοί έχουν την ευχέρεια να προσαρμόζουν το μήκος αλλά και το πλάτος της, ανάλογα με τις απαιτήσεις του εκάστοτε μοντέλου.

Η Stellantis είχε παρουσιάσει για πρώτη φορά τις 4 νέες ηλεκτρικές πλατφόρμες το καλοκαίρι του 2021. Σε εκείνη την παρουσίαση είχε γίνει γνωστό ότι η STLA Large μπορεί να υποστηρίξει EV με διάφορους συνδυασμούς κινητήρων και εύρος ισχύος από 204 PS έως 449 PS.


Σύμφωνα με τους Ιταλούς, η παραγωγή των ηλεκτρικών Stelvio και Giulia αναμένεται να ξεκινήσει το 2025 και το 2026, αντίστοιχα.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *