Alfa Romeo: Ο διάδοχος του MiTo 

Η ιταλική φίρμα είναι έτοιμη να διευρύνει την γκάμα της από το 2024, κάνοντας αισθητή την παρουσία της στην κατηγορία B-SUV.


Η ιταλική φίρμα θα επανέλθει στην κατηγορία των supermini με το διάδοχος της MiTo, η οποία είχε μεγάλη επιτυχία στα πρώτα χρόνια της ζωής της κι είχε μεγάλη απήχηση, ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Βέβαια, δε θα έχει τη μορφή του τρίθυρου hatchback που αποσύρθηκε πριν από περίπου 5 χρόνια, αλλά θα «μεγαλώσει», περνώντας στην κατηγορία των B-SUV. Θα χαρακτηρίζεται από ανανεωμένο σχεδιασμό και εξηλεκτρισμένο χαρακτήρα.

Η ονομασία του νέου μοντέλου ενδέχεται να μην είναι MiTo. Η Alfa Romeo αναμένεται να κάνει γνωστό το όνομά του πριν το τέλος του έτους. Αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι θα έχει compact χαρακτήρα, αφού το μήκος του δε θα ξεπερνά τα 4,2 m. Το σχήμα του αμαξώματος θα βασίζεται στη φιλοσοφία των crossover, με σπορ σχεδίαση.

Με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν, ο σπορ χαρακτήρας αναμένεται να «συνεχίζεται» και στο εσωτερικό και δεν πρόκειται να εξοπλιστεί με μεγάλες οθόνες αφής, όπως άλλωστε συνηθίζει να -μην- κάνει η εταιρεία. Ο πίνακας οργάνων θα παραμείνει στην κλασική του θέση πίσω από το τιμόνι, με τα αναλογικά όργανα να επιστρέφουν.

Το νέο μοντέλο θα είναι το πρώτο μηδενικών-ρύπων της ιταλικής φόρμας και θα προσφέρει υψηλά επίπεδα άνεσης, χωρίς να χάνει τα σπορ γνωρίσματά του. Εξάλλου, αυτά είναι που χαρακτηρίζουν τα δημιουργήματα της Alfa Romeo.


Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Jean-Philippe Imparato, περισσότερες λεπτομέρειες για το μοντέλο θα αποκαλυφθούν πριν τα τέλη το 2023, με τον απόγονο του MiTo να καταφτάνει στην ευρωπαϊκή αγορά τον Ιούνιο του 2024.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *