Alfa Romeo Milano: Το νέο SUV της εταιρίας

Milano, θα είναι τελικά το όνομα του νέου SUV της Alfa Romeo.


Oνομασία από την πόλη όπου γεννήθηκε η Alfa Romeo το 1910 ως Α.L.F.A. από τα ακρωνύμια Anonima Lombarda Fabbrica Automobili για να μετονομαστεί σε Alfa Romeo το 1915 όταν πέρασε στον έλεγχο του Ναπολιτάνου επιχειρηματία Νικόλα Ρομέο.

Προς το παρόν ένα γιγάντιο πανί καλύπτει κάθε εκατοστό της νέας Alfa Romeo Milano που έχει στηθεί σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους της Ιταλικής πόλης, δίνοντας το μήνυμα για την ημερομηνία που θα αποκαλυφθεί.

Το Απρίλιο του 2024 σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση.

Οι διαστάσεις του SUV της Alfa Romeo θα είναι  περίπου στα 4 μ., όπως ο «ξάδερφος» του, το Jeep Avenger με το οποίο θα μοιράζεται και την ίδια  πλατφόρμα, την CMP προέλευσης PSA, σχεδιασμένη για να φιλοξενεί τόσο ηλεκτρικά όσο και θερμικά συστήματα μετάδοσης κίνησης.


Αυτό σημαίνει ότι η Alfa Romeo Milano θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο του Οίκου από το Μιλάνο, το πρώτο βήμα προς το σύνολο των κινητήρων βενζίνης και ντίζελ που έχουν προγραμματιστεί για το 2027.


Από το ράφι της Stellantis θα «πάρει» την μπαταρία 54 kWh με ηλεκτροκινητήρα 156 ίππων, ενώ ο βενζινοκινητήρας υπολογίζεται να είναι ο 1.2 κ.εκ. με 136 ίππους και αυτόματο κιβώτιο. Στο μέλλον θα έρθουν πιο ισχυροί κινητήρες, οι οποίοι θα συνοδεύονται από το σύμβολο Quadrifoglio.

Όπως αναφέρθηκε στην αρχή, η Alfa Romeo Milano θα κάνει το ντεμπούτο της τον Απρίλιο του 2024 στο Μιλάνο, ίσως στο Salone del Mobile που είναι παραγραμματισμένο για τον ίδιο μήνα.

Η ονομασία Milano δεν αποτελεί καινοτομία για την Alfa Romeo.

Είναι η πρωτεύουσα της Ιταλικής μόδας, αλλά Alfa Romeo Milano, πέρα από τη MiTo (Μilano-Torino) ήταν για ένα μοντέλο που υπογράφει η Alfa Romeo στα μέσα του 1980 με την άφιξή της στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Ο λόγος για την Alfa Romeo 75 που «μετονομάστηκε»  σε Alfa Romeo Milano, για να δώσει μια περαιτέρω πινελιά ιταλικού χαρακτήρα στο πρώτο μοντέλο της Alfa Romeo που εξήχθη πέρα από τον Ατλαντικό, μετά την Duetto και Spider, εποχής 1960.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *