Alfa Romeo Milano: Με ισχυρό κινητήρα και τετρακίνητη έκδοση

Τον Απρίλιο αναμένεται η παρουσίαση του ολοκαίνουριου B-SUV της Alfa Romeo.


Η Alfa Romeo Milano, θα είναι διαθέσιμη σε αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, αλλά και θερμικές, ενώ θα διαθέτει και τετρακίνητη έκδοση.

Η Jeep έχει παρουσιάσει το τετρακίνητο, ηλεκτρικό, Avenger σε μορφή Concept στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού τον Οκτώβριο του 2022 και το περιμένουμε να φτάσει στην παραγωγή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Milano θα έχει και ισχυρή ηλεκτρική έκδοση με κίνηση στους εμπρός τροχούς. Εκτός από την «αναμενόμενη» εισαγωγική των 156 PS με την μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 54 kWh, θα προσφέρεται και με τον κινητήρα που υπάρχει στο νέο ηλεκτρικό Peugeot e-3008. Μάλιστα, το L’argjus υποστηρίζει ότι θα επιλεχθεί ο «ισχυρότερος» κινητήρας της Long Range έκδοσης, που αποδίδει 231 PS και μάλιστα δεν αποκλείεται να έχει και ελαφρώς μεγαλύτερη ισχύ.

Από την άλλη πλευρά, η επόμενη διαφοροποίηση αφορά την τετρακίνητη έκδοση. Την ώρα που στο Jeep Avenger την περιμένουμε να είναι αμιγώς ηλεκτρική, στην Alfa Romeo Milano θα είναι υβριδική! Το δημοσίευμα αποδίδει την πληροφορία σε δηλώσεις που «απέσπασε» από τον CEO της ιταλικής φίρμας, Jean-Philippe Imparato.


Η τετρακίνητη έκδοση, λοιπόν, που πιθανότατα θα ονομάζεται Milano Q4, ακολουθώντας την «παράδοση» της Alfa Romeo, θα είναι ήπια υβριδική και θα έχει ως βάση τον γνωστό 3κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,2 L. Ωστόσο, εκτός από την υπάρχουσα προσθιοκίνητη έκδοση που συναντά κανείς σε μοντέλα άλλων brand της Stellantis, στην Milano Q4 θα προστεθεί και ένας ηλεκτροκινητήρας στον πίσω άξονα.


Αυτός θα έχει ισχύ περίπου 30 kW (41 PS) δίνοντας την επιλογή της τετρακίνησης στη λογική που υπάρχει στο Toyota Yaris Cross. Έτσι, με τους δύο ηλεκτροκινητήρες – καθώς θα διατηρηθεί και αυτός στον εμπρός άξονα με απόδοση 27 PS – εκτιμάται ότι η ισχύς της τετρακίνητης Milano με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη θα κινείται στα όρια των 163 PS.

Οι παραγγελίες της Alfa Romeo Milano θα ανοίξουν τον ίδιο μήνα της παρουσίασής της (Απρίλιος 2024), με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *