Alfa Romeo: Με “στολή” 400 Tonale

Στολή περιπολικού, φόρεσαν 400 Tonale στη γειτονική Ιταλία.


Το Σώμα των Καραμπινιέρων πρόσθεσε στο μηχανοκίνητο στόλο του την Tonale, υπενθυμίζοντας τους στενούς δεσμούς ανάμεσα στην Alfa Romeo και στην εθνική στρατιωτική αστυνομία της Ιταλίας, που χρονολογούνται μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η πρώτη παραδόθηκε συμβολικά στην έδρα της Γενικής Διοίκησης των Καραμπινιέρων, ενώ συνολικά 400 Tonale θα αναλάβουν καθήκοντα περιπολικού από τον ερχόμενο Ιούλιο μέχρι το τέλος του 2024.

Για τον αποδοτικό της χαρακτήρα επιλέχτηκε η υβριδική έκδοση της Tonale, απόδοσης 163 ίππων, η οποία συνδυάζει θερμικό κινητήρα 1.5 λίτρων και ηλεκτροκινητήρα, ενώ συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο TCT 7 σχέσεων.

Τα περιπολικά Tonale θα χρησιμοποιηθούν από τις κινητές μονάδες έκτακτης ανάγκης των Καραμπινιέρων που διακρίνονται για την άμεση επέμβαση τους, ενώ για το λόγο αυτό με την πάροδο των ετών έχουν αποκτήσει το παρατσούκλι «γαζέλες».


Το αμάξωμα τους διαθέτει μερική θωράκιση για την προστασία των Καραμπινιέρων, είναι βαμμένο με σκούρο μπλε χρώμα και φέρει κόκκινες λωρίδες, ενώ η οροφή είναι λευκή. Ο ειδικός εξοπλισμός των περιπολικών Tonale περιλαμβάνει ηλεκτρονική σειρήνα δυο τόνων, μπλε Led φώτα, και φάρους οροφής.


Στο εσωτερικό τους υπάρχει «κελί» για την ασφαλή μεταφορά κρατουμένων, ειδικός χώρος για τη φύλαξη αλεξίσφαιρων γιλέκων, φακών υψηλής εμβέλειας και μακριών πυροβόλων όπλων.

Η Tonale θα υποστηρίζει την Giulia AT8 των 200 ίππων στις δύσκολες αποστολές, ενώ για την ιστορία να πούμε ότι η πρώτη Alfa Romeo άμεσης απόκρισης των Καραμπινιέρων ήταν η sedan 1900 το 1952. Απόγονός της θεωρείται η Giulia της δεκαετίας του 1960, η οποία χρησιμοποιήθηκε από το 1963 έως το 1968. Ακολούθησαν οι Alfetta, 90, 75, 155, 156, 159 και Giulia Quadrifoglio. Πολλά από αυτά τα ιστορικά περιπολικά βρίσκονται πλέον στο Μουσείο της Alfa Romeo, στο Αρέζε του Μιλάνου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *