Alfa Romeo: Και δεύτερο supercar το 2026

Τις διαδικασίες για τη δημιουργία ενός δεύτερου supercar που θα καταφτάσει εντός του 2026, έχει ξεκινήσει η Alfa Romeo.


Σύμφωνα με τον Cristiano Fiorio, επικεφαλής του τμήματος ειδικών πρότζεκτ της εταιρείας, η Alfa Romeo θα εμπνευστεί από παλαιότερες δημιουργίες της από τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, αφουγκραζόμενη τις επιθυμίες των πελατών της.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο supercar θα είναι μέρος μιας σειράς οχημάτων, όπως επιβεβαίωσε ο Fiorio. Με τη σειρά του, ο Alejandro Mesonero-Romanos, επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της Alfa Romeo, δήλωσε: «Το πρώτο αυτοκίνητο απεδείχθη μια πολύ καλή ‘άσκηση’ για εμάς, για τους Alfisti και για όλους τους πελάτες μας. Και θέλουμε να συνεχίσουμε».

Οι 33 πελάτες που επένδυσαν πάνω από 1 εκατ. ευρώ για την 33 Stradale, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του επόμενου μοντέλου της σειράς. «Τους ρωτήσαμε: ‘Πιθανότατα θα αγοράσετε και το επόμενο μοντέλο. Ποιο απ’ όλα τα μοντέλα μας θα θέλατε να αναβιώσουμε;’» εξήγησε ο Mesonero-Romanos.

«Υπάρχουν παλαιότερα μοντέλα της Alfa Romeo που είχαν πολύ ρηξικέλευθο σχεδιασμό. Πρέπει όμως να κατασκευάσουμε κάτι που να αγαπήσουν οι πελάτες μας. Η ρετρό εμφάνιση είναι ο στόχος μας», είπε ο Fiorio. Όσο για τον αριθμό των μονάδων του κάθε μοντέλου, ο ίδιος τόνισε ότι δεν πρόκειται να ξεπερνά τις 50 ή ακόμα λιγότερες μονάδες: «Αν ξεπεράσεις αυτόν τον αριθμό, τότε χάνεις την πραγματική μοναδικότητα και έχεις ως αποτέλεσμα ένα πιο συνηθισμένο όχημα».


Η Bottega, σύμφωνα με τον Fiorio, θα λανσάρει νέες προτάσεις κάθε χρόνο, ακόμη κι αν πρόκειται για ειδικές εκδόσεις των ήδη υπαρχόντων κι όχι καθαρά νέα μοντέλα.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *