Alfa Romeo: Γιατί απέρριψε τη συμφωνία με τη Haas

Το 2023 σήμανε και το τέλος της Alfa Romeo από τη Formula 1.


O διευθύνων σύμβουλος της Alfa Romeo Ζαν Φιλιπ Ιμπαράτο εξηγεί τους λόγους πώς η εταιρία αποφάσισε να μην παραμείνει στη Formula 1 σε συνεργασία με τη Haas F1 Team, που χρησιμοποιεί κινητήρες Ferrari

O Ιμπαράτο σε διεθνή ΜΜΕ δήλωσε ότι θα ήθελε να είχε μια συνεργασία, χορηγώντας μια ομάδα της Formula 1, αλλά με διπλάσιο κόστος σε μια άλλη ομάδα με την ίδια δυναμική δεν θα είχε κανένα απολύτως νόημα για την Alfa Romeo».

Για να συνεχίζει ο Ιμπαράτο τονίζοντας ότι «Παρά την επιθυμία να παραμείνει η Alfa Romeo στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, είναι απαραίτητες εις βάθος οικονομικές εκτιμήσεις πριν γίνει οποιαδήποτε κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί η εταιρεία δεν θέλει να αναλάβει κινδύνους που θα μπορούσαν να την φέρουν ξανά σε δυσμενείς οικονομικές καταστάσεις. Εργαζόμαστε σκληρά για να βρούμε τη σωστή λύση. Μόλις έχουμε ένα λειτουργικό πρόγραμμα θα είμαστε έτοιμοι να το επικοινωνήσουμε», είπε ο Ιμπαράτο.


Φυσικά οι αγώνες είναι κάτι το πολύ ακριβό, όπου πέρα από οδηγούς πρώτης γραμμής είναι οι αεροδυναμιστές, οι μηχανικοί, και ένα σωρό ακόμα παράγοντες που βρίσκονται όλοι κάτω από την ίδια ομπρέλα, αυτή της συμμετοχής.


Το «σημείο» που κάνει τη διαφορά, είναι το πως το βλέπει η κάθε εταιρία από οικονομικών δυνατοτήτων, που στο φινάλε καθορίζει και το αποτέλεσμα…pastedGraphic.png

Θα δούμε τι νέα θα έρθουν από την Alfa Romeo μέσα στους επόμενους μήνες καθώς πολλά ακούγονται για την επιστροφή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής (WEC), όπου στο παρελθόν έχει σημειώσει τρομερές επιτυχίες.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *