Alfa Romeo: Εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων

Εντυπωσιακή άνοδο 57% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, κατέγραψε σε παγκόσμιο επίπεδο, η Alfa Romeo. 


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ιταλική εταιρία, ολοκλήρωσε το πρώτο μισό του έτους ξεπερνώντας τους στόχους της, με τις επιδόσεις της στην ιδιαίτερα σημαντική αγορά της Ευρώπης να ξεπερνούν και το 100%. Ειδικά στις μεγάλες αγορές, όπως εκείνες της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Γαλλίας, η Alfa Romeo πέτυχε άνοδο πωλήσεων άνω του 100% (116%, 131% & 123% αντίστοιχα).

Ακόμα μεγαλύτερη είναι η ποσοστιαία άνοδος στην ευρύτερη περιοχή Μέσης Ανατολής-Αφρικής, όπου η αύξηση ανήλθε στο εντυπωσιακό 173%, ενώ στην Ασία, όπου η Alfa Romeo έχει στρέψει και αυτή το ενδιαφέρον της, οι πωλήσεις παραμένουν σταθερές, αν και για παράδειγμα η αγορά της Κίνας τον Μάιο, παρουσίασε αύξηση κατά 94%, χάρη κυρίως στις επιδόσεις των Giulia και Stelvio, που λανσαρίστηκαν πρόσφατα. Αξίζει δε να σημειωθεί πως για πρώτη φορά η Alfa Romeo απέκτησε αντιπρόσωπο και στο Χονγκ Κονγκ.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η Alfa Romeo εστιάζει να εδραιωθεί στη συνείδηση του κοινού, ως μία premium και αξιόπιστη εταιρεία, κάτι που σύμφωνα την έρευνα IQS (Initial Quality Study)  της εξειδικευμένης εταιρείας στο χώρο της αυτοκίνησης, της JD Power, η ιταλική εταιρεία ανέβηκε 24 θέσεις στην κατάταξη, κατακτώντας μάλιστα την 3η θέση μεταξύ των premium εταιρειών.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του εξαμήνου, ο CEO της Alfa Romeo, Ζαν Φιλίπ Ιμπαράτο, δήλωσε πως είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος που η εταιρεία επιτυγχάνει τους στόχους της, όντας σίγουρος πως η εξαιρετική πορεία θα συνεχιστεί για ολόκληρο το 2023.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *