Alfa Romeo 4C: Η  τελική της ταχύτητα!

Η Alfa Romeo 4C,  μπορεί να μην είναι supercar, αλλά με βάρος λιγότερο από 1.135 kg, και turbo κινητήρα 1.750 cc που αποδίδει 237 ίππους και 350 Nm ροπής, χαρίζει εντυπωσιακές επιδόσεις. 


Η Alfa Romeo αναφέρει ότι η τελική ταχύτητα της 4C αγγίζει τα 258 km/h, κι αυτό ακριβώς έρχεται να αποδείξει ένα video που δημοσιεύτηκε στο YouTube στο οποίο δείχνει ότι η 4C ξεχύνεται στην Autobahn και ξεκινά μια τρελή πορεία στο κομμάτι του γερμανικού αυτοκινητοδρόμου που δεν έχει όριο ταχύτητας.

Μετά από 2 προσπάθειες, ο οδηγός που βρέθηκε πίσω από το τιμόνι της 4C κατάφερε να αγγίξει στιγμιαία τα 258 km/h, με την έκτη σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων να «ουρλιάζει» στις 5.000 rpm. Λίγο αφού έφτασε στην τελική ταχύτητα, σήκωσε το πόδι από το πεντάλ του γκαζιού επειδή συνάντησε κίνηση.

Παρόλο που η επίδοση των 258 km/h δεν ακούγεται ιδιαίτερα εντυπωσιακή, σε μια εποχή που τα περισσότερα supercars ξεπερνούν κατά πολύ αυτό το «μαξιλαράκι,» παραμένει ωστόσο αξιοσημείωτη, για ένα μοντέλο του οποίου η ισχύς δεν ξεπερνά τους 300 ίππους. 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *